´╗┐

Dimsum met Aziatische groente en garnalen

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Dimsum met Aziatische groente en garnalen

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingredi├źnten

10 
zwarte tijgergarnalen
500 gram 
bloem
100 ml 
sojasaus
300 ml 
lauw water
2 theelepels 
gember
1 theelepel 
knoflookpoeder

Bereiding

  1. Om het deeg te maken, zeef je de bloem. Voeg het water toe en gebruik deeghaken aan de mixer om het deeg te kneden. Doe dit ongeveer 10 minuten, tot het deeg zacht en soepel is. Het deeg moet nog een beetje plakkerig zijn. Bedek de kom met een theedoek en laat circa 30 minuten rusten.
  2. Ondertussen meng je de gember en knoflook met de sojasaus. Pel de garnalen, snijd in ringen en laat dit ongeveer 15 minuten in de marinade liggen. Bak nu de Groente-Idee Aziatisch circa 3 minuten in een pan.
  3. Deel het deeg door tweeën. Wikkel één helft in folie. De andere helft op een laag meel dunnetjes uitrollen (1-2mm). Met een glas druk je nu ongeveer 12 cirkels uit. Indien nodig, snijd je de grotere groentes van de Groente-Idee Aziatisch in kleinere stukken. In het midden van een cirkel leg je ongeveer 1 theelepel Groente-Idee Aziatisch en twee garnalenringen. Bestrijk de deegrand met wat water en vouw de rand naar het midden over de vulling. Draai nu het deeg ineen. Doe dit met alle cirkels van deeg.