Deel
Deel dit recept

CATO CHEFT 'T - Burgers van zoete aardappels met kibbeling

Cato cheft t: burgers van zoete aardappel met kibbeling
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

"Die avond heb ik meteen de kibbeling uitgeprobeerd. Ideaal om na een druk weekend iets simpels om te eten ineens in huis te hebben! Ik besloot er visburgers van te maken met zelfgemaakte rösti van zoete aardappel. Het zoetige van de zoete aardappel en het friszure van de kappertjes die ik er door had gedaan, waren een hele lekkere combinatie met het zoutige van de kibbeling. En natuurlijk met de remouladesaus. Heerlijk, simpel, maar toch iets origineels met kibbeling." (CATO CHEFT 'T)

Dit is een recept van CATO CHEFT 'T, voor meer informatie en foto's kijk op: http://www.catocheftt.nl/burgers-van-zoete-aardappel-met-kibbeling/

'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
2
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor en bereid de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil en rasp de zoete aardappel en snij de lente-ui in kleine ringetjes. Doe dit samen met het ei, de yoghurt, kappertjes en dragon in een kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met wat verse peper en zout. Verdeel in vieren.
  3.  Doe wat olijfolie in een koekenpan en laat de pan flink heet worden. Maak dan met je handen platte rösti rondjes van het zoete aardappel mengsel en druk flink aan in je handpalm. 
  4. Leg de platte bergjes voorzichtig in de pan en laat ongeveer anderhalve minuut goed bakken zodat de onderkant knapperig wordt en goed aan elkaar blijft plakken. Draai ze dan voorzichtig om met een spatel, druk ze voorzichtig nog wat platter en bak ze nog een minuut op hoog vuur. Zet het vuur dan lager en bak ze nog zo’n 6-8 minuten verder aan beide kanten totdat de binnenkant gaar is.
  5. Maak dan burgers door een rösti rondje op een bord te leggen en deze te besmeren met wat remouladesaus. Leg hierop wat veldsla en een paar stukjes kibbeling en leg het tweede rösti rondje erbovenop. Serveer met een frisse salade. Enjoy!
Deel
Deel dit recept