Juiste hoeveelheid Vissticks per persoon

Juiste hoeveelheid Vissticks per persoon

Dagelijks je benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen is soms nog best een uitdaging. Eet jij bijvoorbeeld wel voldoende vis?

Vis vormt in Nederland een onderdeel van een gezond voedingspatroon en staat daarom in de Schijf van Vijf. Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten (ca. 100 gram). Maar hoe veel iglo Vissticks zijn dit dan precies? 

In 5 iglo Vissticks (150 gram) zit 100 gram vis. Om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vis binnen te krijgen zou je er dan ook voor kunnen kiezen om 5 iglo Vissticks te eten. Voor kinderen adviseren we een portie van 3 iglo Vissticks per dag. 

Een portie van 5 iglo Vissticks uit de oven voorziet in 196.5 mg Omega 3 (EPA + DHA). Omega 3 is onmisbaar in een gezond voedingspatroon, het beschermt namelijk onder andere tegen hart- en vaatziekten en het verhoogt te weerstand. Daarnaast is het belangrijk voor je hersenen en ogen, vooral voor kinderen in de groei. Aangezien je lichaam deze vetzuren niet zelf aan kan maken, is het erg belangrijk om voldoende vis te eten.

Wil je nog meer informatie over waarom vis zo goed voor je is? Klik dan hier!