Deel
Deel dit recept

JoorKitchen - Broodje kibbeling met erwtenpuree

JoorKitchen - Broodje kibbeling met erwtenpuree
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

"Ik ben gek op kibbeling, zeker na een tochtje over de markt op zaterdag. Met moeie voeten, tassen vol groente & fruit en dan even langs de viskraam voor een portie kibbeling, jammie. En we zijn niet de enigen met een voorliefde voor kibbeling, zo denkt IGLO. Om die reden bedacht het bedrijf de ovenkibbeling, zodat ‘je ook thuis kunt genieten van deze heerlijke vis.’ ". (JoorKitchen)

Dit is een recept van JoorKitchen, voor meer informatie en foto's kijk op: http://www.joorkitchen.nl/recepten/diner/joorkitchen-ontdekt-broodje-kibbeling-met-erwtenpuree/

'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
2
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Bereid de kibbeling in de oven zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Was ondertussen de aardappel goed. Schil ‘m niet (de meeste vitaminen van een aardappel zitten namelijk onder de schil, zonde om die weg te gooien). Snijd ‘m vervolgens in blokjes van ongeveer 1/2 centimeter. Doe de blokjes in een pannetje met wat zout. Zet de aardappelblokjes onder water en breng het water aan de kook. Kook ongeveer vijf minuten.
  3. Voeg vervolgens ook de bevroren doperwten aan de pan toe. Breng weer aan de kook en kook nog 3 minuten. Giet de pan af en doe de inhoud ervan in een keukenmachine. Voeg de munt toe.
  4. Laat draaien totdat een mooie, fijne puree ontstaat. Voeg eventueel nog wat extra vergine olijfolie toe om de puree nog smeuïger te maken. Breng de puree op smaak met een snufje peper en zout.
  5. Snij de komkommer in dunne plakjes. Snij de broodjes open en beleg deze met wat veldsla, plakjes komkommer en de kibbeling. Serveer het broodje met wat erwtenpuree 'on the side'.
Deel
Deel dit recept