Blini met citroencrème en Mediterraanse vis

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Blini met citroencrème en Mediterraanse vis

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

1 verpakking 
200 gram 
boekweitmeel
250 ml 
melk
1 zakje 
gist
1 
citroen
100 gram 
crème fraiche
zout

Bereiding

  1. Verwarm de melk in een pannetje totdat deze lauwwarm is. Meng de gist met een garde door de melk. Meng in een kom de meel en een snufje zout, voeg hieraan de melk toe. Klop dit tot een glad beslag. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan het beslag. Dek het geheel af met vershoudfolie en laat het beslag 30 minuten rusten op een warme plek.

  2. Verwarm de oven voor op 210°C. Bereid hierin de vis zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Was de citroen goed, rasp hierna de gele schil van de citroen. Roer voor de citroencrème citroenschil en de crème fraîche goed door elkaar. Zet dit nog even apart.

  4. Vet een koekenpan licht in met boter en verhit de pan. Schep het beslag in cirkeltjes (diameter ±4cm) cm in de koekenpan. Bak in circa 2 minuten op matig vuur, draai de blini’s om en bak nog 1 minuut. Herhaal deze stappen tot het beslag volledig gebruikt is.

  5. Haal de vis uit de oven, hak met een vork grove stukken van de vis.

  6. Leg op een bord de blini’s. Verspreid op het midden van iedere blini een halve theelepel citroencrème gevolgd door een stukje Mediterraanse Vis. 

Serveertips

Garneer eventueel met de alfalfa of cress.