Bladerdeegstaven met spinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Bladerdeegstaven met spinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

2 
plakken bladerdeeg
20 gram 
geraspte parmezaanse kaas
1 handvol 
tarwemeel
eigeel van 1 ei
1 eetlepel 
sesamzaad
1 eetlepel 
grof zeezout

Bereiding

  1. Laat beide plakken bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 225 °C (hetelucht 200 °C).

  2. Bereid de iglo Spinazie a la Crème volgens de instructies op de verpakking.
  3. Rol elke plak bladerdeeg afzonderlijk over een met meel bestrooid werkoppervlak tot de plak dubbel zo groot is. 
  4. Bestrijk een deegplak eerst met de helft van het eigeel. Smeer vervolgens dun en gelijkmatig de spinazie hier over. Bestrooi het geheel met parmezaanse kaas.
  5. Leg de tweede deegplak erbovenop en druk het wat aan. Smeer dit oppervlakte vervolgens in met de rest van het eigeel. Bestrooi het met sesamzaadjes en grof zeezout. 

  6. Voorzie de bakplaat van bakpapier. Snijd de deegplakken met een scherp mes in repen. Leg elke reep als een kurkentrekker op het bakpapier. Laat dit vervolgens gedurende 12-15 minuten in de oven bakken.