Aardappelgratin met een korst van spinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Aardappelgratin met een korst van spinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

300 gram 
aardappelpuree
30 gram 
geraspte kaas
100 gram 
zure room
2 
teentjes knoflook
125 ml 
groentebouillon
3 
stengels prei
peper
zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bereid de aardappelpuree en iglo Spinazie a la Crème volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd de prei in grote ringen en bak deze kort. 

  3. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 5 minuten koken. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  4. Doe het prei mengsel in een ovenschotel en bedek het geheel met de puree.

  5. Mix de kaas, deelblokjes spinazie à la crème, zure room en de knoflook in een aparte kom. Giet deze mix vervolgens over de puree.

  6. Plaats de schaal in de oven en bak het geheel ca. 10 minuten.