Deel
Deel dit recept

Aardappelgratin met bladspinazie

Aardappelgratin
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediƫnten

  • 250 gram Iglo Bladspinazie 450gr
    bladspinazie
  • 350-400 gram aardappelen
  • 60 gram (room)boter
  • 125 gram melk
  • 250 gram slagroom
  • 1 ui
  • 80 gram geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Bereid de iglo Bladspinazie zoals omschreven op de verpakking.
  2. Druk met de hand al het vocht uit de spinazie.
  3. Snijd de bladspinazie in grove stukken.
  4. Was en schil de aardappelen. Snijd ze in dunne schijfjes van ca. 3mm dik.
  5. Snipper de ui en knoflook fijn en verhit deze kort in een pan met wat boter.
  6. Giet vervolgens de melk en slagroom bij de ui en knoflook en roer dit goed door.
  7. Voeg alle kruiden en de aardappelschijfjes ook aan de pan toe en laat deze ca. 6-8 minuten koken.
  8. Laat dit iets afkoelen en meng vervolgens de spinazie er door.
  9. Vul een taartvorm met de inhoud van de pan en strooi hier wat geraspte kaas overheen. Zet de schotel in de oven op 200 °C gedurende ca. 18-20 minuten tot deze goudbruin ziet. Eet smakelijk!
Deel
Deel dit recept