Aardappel spinaziegratin

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Aardappel spinaziegratin

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

500 gram 
aardappelen
150 gram 
geraspte kaas
50 gram 
pijnboompitten
1 
stengel prei
50 gram 
hamblokjes
1 scheutje 
droge witte wijn
3 el 
plantaardige olie
1 
snufje nootmuskaat
1 teentje 
knoflook
peper

Bereiding

  1. Bereid de spinazie zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C (Heteluchtoven: 180 °C).
  3. Schil de aardappels en snijd ze vervolgens in dunne schijfjes. 

  4. Was de prei en snijd de prei in fijne ringen. Bak vervolgens de prei samen met de geperste knoflook en hamblokjes ca. 5 minuten. Breng het op smaak met peper, nootmuskaat en wijn. 

  5. Voeg hier vervolgens de spinazie en pijnboompitten aan toe.
  6. Vet de ovenschaal in met wat olie of boter. Doe de aardappels en het spinaziemengsel om en om in de ovenschaal.  
  7. Bestrooi het vervolgens met kaas en laat het ongeveer 40 minuten in de oven gratineren.