Deel
Deel dit recept

Aardappel spinaziegratin

Aardappel spinaziegratin
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 300 gram Iglo Spinazie à la Crème 450gr
    new
  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram geraspte kaas
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 stengel prei
  • 50 gram hamblokjes
  • 1 scheutje droge witte wijn
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook
  • peper

Bereiding

  1. Bereid de spinazie zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C (Heteluchtoven: 180 °C).
  3. Schil de aardappels en snijd ze vervolgens in dunne schijfjes. 

  4. Was de prei en snijd de prei in fijne ringen. Bak vervolgens de prei samen met de geperste knoflook en hamblokjes ca. 5 minuten. Breng het op smaak met peper, nootmuskaat en wijn. 

  5. Voeg hier vervolgens de spinazie en pijnboompitten aan toe.
  6. Vet de ovenschaal in met wat olie of boter. Doe de aardappels en het spinaziemengsel om en om in de ovenschaal.  
  7. Bestrooi het vervolgens met kaas en laat het ongeveer 40 minuten in de oven gratineren.
Deel
Deel dit recept