Stage bij Iglo

Stage lopen bij Iglo betekent volwaardig meedraaien in een team van professionals in de FMCG-sector. Je krijgt alle mogelijkheden om ervaring op te doen en jezelf klaar te maken voor de arbeidsmarkt. Je maakt deel uit van een energiek en gepassioneerd team en wordt volledig bij de organisatie betrokken. Je stage bestaat uit het meewerken en ondersteunen op de afdeling met daarbij de mogelijkheid om je eigen projecten op te zetten en volledig zelfstandig uit te voeren.

Wil je direct onze vacatures bekijken? Klik hier

Lees meer over de ervaringen van onze stagiaires!

Sara Westerlaken (Februari 2022 - Augustus 2022)

Hi! Ik ben Sara Westerlaken en ik heb afgelopen half jaar stage gelopen in het Category Management team. Ik was onder andere verantwoordelijk voor het updaten en analyseren van verkoopdata van de winkels in Nederland. Enerzijds leer je hier heel veel analytische skills van en anderzijds kun je jezelf ook transformeren tot echte Excel Nerd! Daarnaast ben je ook bezig met het maken van schappenplannen voor de verschillende retailers. Hier kun je die analytische skills meteen in toepassing brengen. Ook ga je tijdens je stage op bezoek in de supermarkt om de daadwerkelijke schappen te bekijken en leer je wat de schap presentatie voor invloed heeft op de verkoop.

Het team van Iglo is een klein, hecht en gemotiveerd team. Hierdoor krijg ook van de andere afdelingen heel veel mee en kun je bij iedereen terecht voor vragen! Je krijgt hierdoor een goed beeld van hoe het er in de FMCG-wereld en in het bedrijfsleven aan toe gaat. Tijdens het werken op het kantoor worden er vaak Iglo producten geserveerd, waardoor je ook meteen meer feeling met de producten van Iglo krijgt! Kortom, een stage bij Iglo is erg gevarieerd, leerzaam en ik kan het iedereen aanraden!

 

Joep van Well (Februari 2022 – Juli 2022)

Hi, mijn naam is Joep van Well en ik was tijdens mijn afstudeerstage onderdeel van het marketingteam bij Iglo. Binnen het team was ik verantwoordelijk voor Groente, Green Cuisine en Digital. Hierbij lag de de focus van mijn afstudeeropdracht op online communicatie. Tijdens mijn stage heb ik een strategie opgezet voor de sociale media van Iglo, met de focus op Instagram.

Wat mij is opgevallen gedurende mijn stage is dat dingen continu veranderen en hierdoor geen enkele dag hetzelfde is. Omdat het team relatief klein is, maak je veel mee van de verschillende projecten en wordt ook veel aan je toevertrouwd.

Ik vond de stage dan ook erg leerzaam doordat je alle ins-en-outs van marketing in de FMCG-branche te zien krijgt. Ook krijg je als stagiair ook de verantwoordelijkheid over o.a. het verpakkingsproces en verschillende advertenties bij retailers. Hiernaast werkte ik actief samen met verschillende partners zoals een AMPP (ontwerpbureau), Pubicis Groupe (SEO) en World of Content (E-commerce).

Agatha Harjanto (Oktober 2021 - Maart 2022)

Hi! I am Agatha, and I worked as an E-commerce intern within the sales department. It was a wonderful experience. I had the opportunity to develop the emerging revenue channel, E-commerce. I got the chance to handle a broad scope of E-commerce activities starting from promotional planning, A/B testing, analyzing promotion effects, initiating development projects, maintaining relations with clients, discovering new markets and strategies, and others. I also learned how FMCG companies operate in various European countries, as Nomad has an international business scope. I had the opportunity to develop my teamwork skills by working closely with Marketing and the clients. This internship has boosted my creativity and analytical skills. Along with that, the Iglo team is supportive. They always valued all opinions. It is recommended to start your career in Iglo.

Kim van Doorn (Augustus 2021 - Februari 2022)

Hi! Ik ben Kim en het afgelopen half jaar heb ik met veel plezier stage gelopen bij Iglo Nederland binnen het Categorie Management team. Ik ben heel druk bezig geweest met het analyseren van data voor verschillende retailers. Hierbij heb ik mijn analytische skills een grote boost kunnen geven. Ook heb ik schapadviezen mogen maken voor de retailers. Deze zie je ook daadwerkelijk terug in de winkel, hoe tof?!

Ik heb mogen samenwerken met verschillende teams, zoals Sales, Finance en Supply Chain, mogen samenwerken waar ik veel van heb kunnen leren. Ik heb gezien hoe het er aan toe gaat in de wereld FMCG en in het bedrijfsleven. Een goede toepassing op mijn eerdere studie ervaring. Mijn supermarkt achtergrond kwam hier ook nog eens goed van pas!

Ik zou een stage bij Iglo aan iedereen aanraden! Het team is super gezellig en gemotiveerd. Elke collega wilt je helpen en meer vertellen over hun ervaringen en je kunt alles aan ze vragen. Daarnaast heb je als stagiaire echt zelfstandige verantwoordelijkheden en wordt je door het team vertrouwt! Vertel wat je interesses zijn, en daar worden mogelijkheden gecreëerd.

Celeste Freij (Augustus 2021 – Januari 2022)

Hi! Ik ben Celeste Freij en ik was onderdeel van het Marketing Team. Binnen het Marketing Team was ik verantwoordelijk voor Groente, Green Cuisine en Digital.

Ik heb opgemerkt dat elke dag als marketing stagiaire anders is, met veel verschillende taken en opdrachten. Ik was onder andere bezig met het ontwerpen van advertenties voor magazines zoals een Allerhande of bezig met het verpakkingsproces van begin tot eind, waarin ik als stagiaire volledig verantwoordelijk was dat dit op tijd bij de printer was en het op tijd in de schappen van de winkels lag.

Het leukste vond ik toch wel het verpakkingsproces en dan vooral meemaken hoe zo’n food fotoshoot gaat. Je ziet uiteindelijk dit resultaat op de verpakking en in de winkel en dat is zeker tof!

Ik raad het iedereen aan om stage te lopen bij Iglo! Het is zeer leerzaam, gevarieerd en je krijgt echt een goed gevoel van hoe het is om in de FMCG branche te werken.

Laura Ritmeester (Januari 2021 - Juli 2021)

Hi! Ik ben Laura Ritmeester en was onderdeel van het Marketing Team. Binnen het Marketing Team was ik verantwoordelijk voor Groente, Green Cuisine en digital.

Gedurende de stage heb je veel verschillende verantwoordelijkheden en is geen één dag hetzelfde. Ik was onder andere bezig met advertenties opmaken, het verpakking proces van A tot Z en natuurlijk de website optimaliseren. Mijn stage was voornamelijk thuis in verband met Corona maar dit heeft mij niet belemmerd in het krijgen van het teamgevoel. Zo werden er online borrels georganiseerd, spelletjes en dagelijkse check-in momenten.

Het gaafste van mijn stage vind ik de verpakkingsontwikkelingen. Om uiteindelijk iets in de winkel te zien waar jij zelf een actieve rol in hebt gehad is echt belonend.

Stage lopen bij Iglo is enorm leerzaam en er wordt ook hard gewerkt. Daarnaast is er toch ook genoeg de ruimte voor gezelligheid. Zelf vind ik de FMCG branche erg interessant omdat je hier inspeelt op de dagelijkse behoefte van de klant!

Laura Opdam (Februari 2021 - Augustus 2021)

Hi! Ik ben Laura en het afgelopen halfjaar ben ik als stagiaire verantwoordelijk geweest op de Marketing afdeling voor het Vis,- en Maaltijden portfolio. Ik heb gemerkt dat iedere dag als marketing stagiaire anders is, met heel veel verschillende taken en opdrachten. Zo kan je bijvoorbeeld bezig zijn met het ontwerpen van advertenties voor magazines, zoals bijvoorbeeld voor de Allerhande of bezig zijn met het ontwerpen van verpakkingen, waarin je als stagiaire de volledige verantwoordelijkheid hebt over het aanleveren van deze verpakkingen zodat ze op tijd geprint kunnen worden en in de winkel terechtkomen. Maar ook andere creatieve dingen, zoals het helpen in een radio spot en bijdragen aan het ontwikkelen van een TV commercial!

Dat laatste is wel één van de dingen die mij het meest is bijgebleven tijdens mijn stage. Het is super bijzonder om creatief na te denken en bij te dragen aan een TV commercial, die je vervolgens op TV voorbij ziet komen! Als stagiaire mocht ik hierin een grote rol spelen door mijn ideeën te opperen en te helpen in het proces.

Ik raad iedereen aan om stage te komen lopen bij Iglo! De stage is ontzettend gevarieerd en je leert om zelfstandig projecten op te mogen pakken en creatief te zijn.

Bente Relou (Februari 2021 - Augustus 2021)

Waar zal ik eens beginnen! Ik heb onder andere data analyses gemaakt voor Jumbo, het Sales Team geadviseerd met betrekking tot de promotieplanning, virtuele teamborrels georganiseerd, schapadviezen gemaakt, en nog veel meer… Ik heb mij nooit verveeld!

Ik heb ontzettend veel geleerd, doordat ik met het Sales Team, Supply Chain, Catman en Finance mocht samenwerken. Vooral op analytisch vlak kun je enorm veel leren doordat je als Catman stagiaire veel werkt met dataprogramma’s.

Het aller gaafst wat ik heb mogen doen bij Iglo is het maken van schapadviezen voor grote klanten. Hoe leuk is het als deze adviezen daadwerkelijk terug te zien zijn in de supermarkten?

Ik raad zeker aan om stage te lopen en de wondere wereld van FMCG te ontdekken bij Iglo. Het is een super gemotiveerd en fijn team om mee samen te werken. Elke collega staat klaar om je vragen te beantwoorden en je meer te vertellen over hun vak. Daarnaast krijg je veel verantwoordelijkheid als stagiaire en mag je bij elke afdeling meekijken en meedraaien. Laat vooral weten waar jouw interesses liggen en op welk gebied je nog meer wil leren. Dat kan namelijk geregeld worden.