Stage bij Iglo

Stage bij Iglo

 

Stage lopen bij Iglo betekent volwaardig meedraaien in een team van professionals in de FMCG-sector. Je krijgt alle mogelijkheden om ervaring op te doen en jezelf klaar te maken voor de arbeidsmarkt. Je maakt deel uit van een energiek en gepassioneerd team en wordt volledig bij de organisatie betrokken. Je stage bestaat uit het meewerken en ondersteunen op de afdeling met daarbij de mogelijkheid om je eigen projecten op te zetten en volledig zelfstandig uit te voeren.

Wil je direct onze vacatures bekijken? Klik hier

Lees meer over de ervaringen van onze stagiaires!

Julie (Februari 2020 - Augustus 2020)

Hi! Mijn naam is Julie ten Brink en ik heb tijdens mijn stage de brand managers van Vis en Maaltijden mogen ondersteunen. Ik heb mij vooral veel bezig gehouden met de ontwikkeling van verpakkingen. In dit proces heb ik veel contact gehad met de designer, R&D, Legal, Supply Chain en de Brand managers, en was ik er o.a. verantwoordelijk voor dat de verpakkingen op tijd beschikbaar waren voor de printer. Het is heel tof om dan na een paar weken de verpakking waar je aan meegewerkt hebt, terug te vinden in de winkel!

Mijn stage periode is wat anders gelopen dan de bedoeling was. Door COVID-19 heb ik het overgrote deel van mijn stage thuis gedaan. Maar met veel (video)bellen lukte het mij prima om mijn werkzaamheden te doen en heb ik alsnog een idee gekregen hoe het is om voor een bedrijf in de FMCG-branche te werken. Daarnaast werd er door het gezellige team ook nog aan het teamgevoel gewerkt door de verschillende virtuele VrijMiBo’s die varieerden van Pub quiz tot Bingo.  Ik heb het super naar mijn zin gehad hier bij Iglo NL!

Joost (Februari 2020 - Augustus 2020)

Hi! Mijn naam is Joost en op het moment van schrijven ben ik de stagiair op de afdeling Category Management en Sales bij Iglo en ben ik tegelijkertijd bezig met het afronden van de opleiding Commerciële Economie. Mijn voornaamste taken binnen het Category team zijn het updaten van de laatste (verkoop)data en deze presenteerbaar maken voor klanten en het team. Daarnaast bied ik ondersteuning aan het sales team op onder andere het gebied van E-commerce en het opstellen van klantgerichte scorecards.

Door het werken met datagerichte programma’s en het vele werken in Excel heb ik mij kunnen ontwikkelen op analytisch vlak. Dit laatste heb ik ook met name te danken aan de fantastische collega’s die - ook in de Coronatijd - altijd voor mij klaarstonden om mij te helpen.

Ondanks dat ik bijna mijn gehele stageperiode thuis heb moeten werken wegens het Covid-19 virus dat de wereld lang in zijn greep hield, heb ik een ontzettend leerzame periode achter de rug en kan ik deze plek alleen maar aanraden voor een ieder die ervaring op wilt doen in de FMCG markt!

Leonoor (Februari 2020 - Augustus 2020)

 Hi! Ik ben Leonoor en heb als stagiaire gewerkt op de marketingafdeling voor groente en Green Cuisine.

Tijdens mijn stage heb ik veel verschillende taken opgepakt, zoals advertenties opmaken en commerciële teksten schrijven. Verder was ik verantwoordelijk voor het hele proces van de verpakkingen; van nieuw design tot printer. Ook hield ik mij bezig met digital, waarbij ik geholpen heb met het opzetten van online campagnes, up-to-date houden van de website en SEO. 

Het grootste deel van mijn stage heb ik vanuit huis gedaan, maar dat weerhield me niet van de virtuele borrels en online crossfitsessies!

Iglo is een heel leuk bedrijf om stage te lopen, waarbij je veel leert en hard werkt, maar er ook genoeg ruimte is voor gezelligheid. Daarnaast is de FMCG branche erg interessant, met veel ontwikkelingen en jouw eigen zichtbare resultaten in de winkel!

Kaylee (Februari 2019 - Augustus 2019)

Hi, mijn naam is Kaylee en ik loop stage op de Marketing afdeling voor groente & maaltijden bij Iglo Nederland. Ik heb mij voornamelijk beziggehouden met de ontwikkeling van nieuwe verpakkingen binnen groente & maaltijden. Gedurende dit proces was ik verantwoordelijk voor het beheer van de planning en contact met de brand managers, R&D, het designbureau, printer en supply chain. Hierdoor leer je snel schakelen tussen verschillende partijen en krijg je veel verantwoordelijkheid. In een korte tijd heb ik aan veel verschillende artworks mogen werken en het leuke hieraan is dat het resultaat hiervan ook daadwerkelijk in de supermarkt te zien is een paar maanden later! Naast het werken aan de verpakkingen zijn er nog vele andere diverse taken die op je pad komen: geen dag is hetzelfde als Marketing stagiaire. Daarnaast kom je terecht in een super gezellig en hardwerkend team, waardoor dit een fantastisch en leerzaam half jaar is geweest!

Stefanie (Januari 2019 - Juli 2019)

Hi! Mijn naam is Stefanie en ik ben Marketing-Digital stagiaire bij Iglo Nederland. In deze stage krijg je heel veel verschillende eigen taken en projecten. Het grootste gedeelte van mijn stage heb ik gewerkt aan de campagne ‘Help Mee Aan Een Schonere Zee’. Deze campagne gaat over de grote hoeveelheid plastic in de zee en hoe wij met elkaar kleine stapjes kunnen zetten om bij te dragen aan een schonere zee! Voor deze campagne hield ik me op het begin van mijn stage vooral bezig met het ontwikkelen van Visstick actieverpakkingen en de Iglo Jutterstas. Daarnaast heb ik ook veel rondom digital gedaan, zoals het bijwerken van de Iglo website en het optimaliseren van de content op de site. Ook het opnemen van video’s (met onze Kapitein Iglo!) voor YouTube en het creëren van video’s  voor Facebook en Instagram of TV commercials hoorde hierbij.
Het creatieve en de diversiteit van de taken vond ik het leukste in deze stage. Daarnaast werk je ook samen met een heel leuk en hecht team. Ik zou zeggen: solliciteren!

Marlene (Februari 2019 - Juni 2019)

Hi, mijn naam is Marlene en ik loop stage op HR. Ik ben onder andere bezig met het organiseren van personeelsactiviteiten. Om het team bewust te maken van voedingswaarden, heb ik samen met Renske een Healthy Lunch Challenge bedacht waarbij collega’s de strijd zijn aangegaan om de gezondste en lekkerste lunch te maken. Daarnaast probeer ik de zichtbaarheid van Iglo te vergroten door onze LinkedIn pagina (volg je ‘m al?!) te voorzien van interessante nieuwtjes en updates over het Nederlandse team. Ook ben ik verantwoordelijk voor de werving van de nieuwe stagiaires en onderhoud ik contact met partijen als Integrand of Mercurius. Daarnaast komen er dagelijks een hoop ad-hoc taken voorbij, waardoor geen enkele dag hetzelfde is! Door deze diversiteit van taken heb ik contact met alle afdelingen binnen Iglo en heb ik geleerd om snel te schakelen. De sfeer binnen het team is ontzettend goed en dat maakt deze stage echt compleet!