Onze nieuwe bemanning

Commercial Controller: Jasper van LeijdenNaam: Jasper van Leijden

Functie: Commercial Controller

Afdeling: Commercial Finance

Bij Iglo sinds: Januari 2021

Kun je kort wat over jezelf vertellen? Wat drijft jou?

Mooi om mij op deze manier te kunnen voorstellen. Mijn naam is Jasper (Wouter), ik ben 31 jaar oud en geboren en opgegroeid in Deventer (in het oosten van het land). Na meerdere omzwervingen door Nederland: Maastricht (Hotelschool), Breda en Amsterdam (MSc studie in Business Administration) woon ik momenteel samen met mijn vriendin in het mooie Rotterdam (dichtbij de dierentuin Blijdorp).

Qua passies ben ik een fanatiek golfer en in het verleden ben ik serieus bezig geweest met wielrennen. Tevens houd ik van mooie reizen maken en borrelen met vrienden.

In het werk heb ik een voorliefde voor Food & Beverage (F&B) producten en krijg ik veel energie van reizen en het samenwerken met mensen van verschillende komaf (lees: culturen). De Hotelschool Maastricht en buitenland ervaringen in o.a. Amerika (studie) en Spanje (Canarische eilanden) hebben hier aan bijgedragen.

Na de afronding van mijn master opleiding in Amsterdam heb ik ervoor gekozen mij verder te ontwikkelen in het finance vakgebied. Ik heb drie jaar gewerkt in de consultancy sector waarbij ik ervaring heb opgedaan binnen zowel de publieke als de commerciële sector. Na een jaar te hebben gewerkt voor een grote Amerikaanse multinational en onderdeel te zijn geweest van een internationaal project waar ik voor heb mogen reizen heb ik de overstap gemaakt. Een overstap naar bierbrouwer Swinkels Family Brewers. Binnen dit bedrijf heb ik als business controller en manager customer service mijn passie voor FMCG en finance verder kunnen ontwikkelen.

 

Waarom heb je voor Iglo gekozen?

Omdat ik toe was aan een andere carrière stap met meer internationale mogelijkheden ben ik via een headhunter in contact gekomen met Iglo. Een iconisch bedrijf en merk waar ik échter weinig affiniteit mee had anders dan dat ik bekend ben met de bekende vissticks en kapitein Iglo. Ik had niet of nauwelijks een beeld van het vriessegment binnen de retail wereld.

Vanwege de geldende Covid-19 maatregelen heb ik mijn sollicitatietraject geheel digitaal verlopen, een gekke gewaarwording kan ik jullie vertellen. Ondanks de digitale gesprekken kreeg ik een goede en positieve indruk van het bedrijf en het team. Wat mij aansprak was het kunnen combineren van mijn analytische en commerciële vaardigheden binnen Commercial Control. Daarnaast was ik mij niet bewust van het internationale karakter en het feit dat Iglo onderdeel is van een groter geheel. Dat zijn onderdelen die ik boeiend vind.

Sinds januari 2021 werk ik dan ook met veel plezier en enthousiasme als Commercial Controller binnen Iglo Nederland / Nomad Foods.

 

Wat is jouw ervaring met het starten bij Iglo tijdens Covid-19 en het werken vanuit huis? Welke impact had dit die je niet had verwacht?

Vanaf het eerste moment heb ik 100% thuisgewerkt met enkel een klein aantal dagen op kantoor. Ondanks de lastige situatie heb ik mij vanaf het eerste moment welkom gevoeld binnen Iglo. Mijn manager heeft rustig de tijd genomen mij de business uit te leggen en de verwachtingen zijn helder en duidelijk de eerste maanden. Daarnaast heb ik vele digitale kennismakingsgesprekken gevoerd en collega’s leren kennen (voor zover dat 100% mogelijk is online).

Meetings met meerdere personen vind ik af en toe lastig. Enerzijds is interactie moeilijk in digitale vergaderingen en anderzijds zijn zowel de business als de collega’s nieuw. Na verloop van tijd is er toch een stuk gewenning qua manier van (digitaal) werken.

 

Wat vind je het leukst aan het werken voor Iglo?

Over het algemeen kan je volledig jezelf zijn binnen Iglo. Daarnaast is de teamspirit inspirerend en ondanks het harde werken is humor belangrijk. Tot slot is de balans tussen werk en privé alsmede gezond eten een belangrijke factor voor Iglo collega’s.

Hoogtepunten gedurende de werkweek zijn wat mij betreft de wekelijkse teammeetings en de viering van successen (met o.a. een digitale “silent” disco en cocktailworkshops).

De verbinding met het centrale team in Engeland (Nomad) is ook uitdagend en het geeft veel energie om samen te werken met collega’s werkzaam in andere landen.

 

Waar kijk je naar uit in de toekomst?

De verhalen uit het verleden (lees: prè-corona) zijn goed, grappig en zeer bemoedigend en ik kijk dan ook reikhalzend uit naar het écht leren kennen van de collega’s en de gezamenlijke lunches, borrels en teambuiding activiteiten.

Daarnaast hoop ik op termijn ook de mogelijkheid te hebben om internationale collega’s face-to-face te leren kennen in de diverse landen.