Onze nieuwe bemanning

Onze nieuwe bemanning

Brand Manager: Amber Reinink

 


Naam: Amber Reinink

Functie: Brand Manager

Afdeling: Marketing

Bij Iglo sinds: September 2020

Kun je kort wat over jezelf vertellen? Wat drijft jou?

Hi! Ik ben Amber en ben in September aan de slag gegaan als Brand Manager bij Iglo Nederland. Naast mijn werk ben ik echt een foodie, vind ik het heerlijk als ik snel kan schakelen en er geen routine in mijn werk zit. Al vanaf jongs af aan was in geïntrigeerd door de FMCG branche, en dit werd tijdens mijn studietijd en bij mijn bijbaan als Teamleider bij de Albert Heijn alleen maar extra getriggerd. De mooie producten, de snelheid en de focus op marketing is wat mij aantrekt en ervoor zorgt dat elke dag weer anders is.

Waarom heb je voor Iglo gekozen?

Ik ben via een recruitster met Iglo in contact gekomen, en werd eigenlijk al gelijk geënthousiasmeerd door haar omschrijving van de teamsfeer en de functie. Tijdens mijn gesprekken werd dit alleen maar bevestigd en werd ik steeds enthousiaster. Ook trok het me erg aan dat je ondanks het kleinere Nederlandse team, je alle de mogelijkheden en processen hebt van een groter bedrijf doordat het een onderdeel is van Nomad Foods. Daarnaast is Iglo natuurlijk ook een prachtig merk dat elke Nederlander kent, met een mooi portfolio en ambities rondom duurzaamheid.

Wat is jouw ervaring met het starten bij Iglo tijdens Covid-19 en het werken vanuit huis? Welke impact had dit die je niet had verwacht?

Afgelopen 3 weken heb ik vooral vanuit huis gewerkt, afgewisseld met een aantal dagen op kantoor. Iedereen ontvangt je met open armen en neemt ruim de tijd om je dingen uit te leggen, dat is super fijn! Het starten vanuit huis maakt het wel iets lastiger om de hele context van het bedrijf te begrijpen en door te krijgen hoe de afstemmingen tussen afdelingen plaats vinden. Normaal krijg je dit mee als je je oren gespitst houdt op kantoor, maar zo digitaal gaat dat wat meer langs je heen. Gelukkig is iedereen bereid om het je uit te leggen en je mee te nemen in de context!

Wat vind je het leukst aan het werken voor Iglo?

Ik vind het heel erg leuk dat je bij Iglo zowel werkt aan de communicatie/marketing van je portfolio, als het ontwikkelen van innovaties. Daarnaast is het gaaf dat je actief werkt in cross-functionele teams, en dat er ook ruimte is voor gezellige momenten. Helaas moeten de borrels nog even wachten tot later!

Waar kijk je naar uit in de toekomst?

Het lijkt me te gek om de innovaties op het schap te zien staan die je zelf hebt ontwikkelt. Daarnaast is het ook stiekem wel een marketeers droom om een eigen reclame te mogen ontwikkelen en die daarna op TV te zien! Als laatste kijk ik er stiekem ook naar uit dat we op kantoor mogen zijn met het hele team, waardoor je echt de teamspirit kan meekrijgen en wellicht je week kan afsluiten met een leuke vrijmibo. Laten we hopen dat dit niet te ver in de toekomst ligt!