Kapitein iglo

Kapitein iglo

De zoektocht

Om samen met ons de lancering van de meest knapperige Vissticks ooit te vieren en om de eervolle functie als 'Koning Visstick' nieuw leven in te blazen, schreven wij in januari 2016 een vacature uit voor de nieuwe Kapitein iglo van Nederland. Een uitgebreide zoektocht volgde...

Het werd groot nieuws en de aanmeldingen stroomden binnen, ruim 300 mensen solliciteerden. Kapitein iglo look-a-likes, jonge zeebonken, ongeveer 10 vrouwen en zelfs een meisje van negen. Er arriveerden prachtige brieven, flessenpost en enkele enthousiaste kandidaten kropen alvast in hun mogelijk toekomstige rol en gingen met iglo Vissticks op pad.

De laatste 30 Kapitein iglo-kandidaten gingen op woensdag 2 maart de strijd met elkaar aan op de prachtige driemaster zeilboot Abel Tasman in Amsterdam. Gedurende deze selectiedag moesten de kapiteins een aantal opdrachten vervullen, waaronder Vissticks bakken voor de kinderjury, een fotoshoot op het dek in uniform en een speeddate en persoonlijke pitch met de jury, bestaande uit Niels Bontje (General Manager iglo Nederland), Leonie ter Veld (Blogger van Gewoon wat een studentje 's avonds eet) en Barry (DJ bij Radio Decibel). 

Bekijk de video hiernaast om een impressie van de zoektocht te krijgen en om er achter te komen wie de nieuwe Kapitein iglo van Nederland geworden is!

De nieuwe Kapitein iglo van Nederland is... Florian!

Florian Dirkse (38) uit Delft solliciteerde middels een persoonlijk bezoek met flessenpost en Vissticks. Tijdens de selectiedag op 2 maart maakte hij samen met papegaai Bob grote indruk op de kinderjury met zijn favoriete ‘Broodje Visstick’ en een wervelende pitch voor de driekoppige jury.

Voor zeezeiler en TV-maker Florian is de baan als kapitein niet helemaal nieuw: in 2009 vertrok hij met goede vriend Arjen voor een twee jaar lange zeiltocht rond de wereld om aandacht te vragen voor de gezondheid van de oceanen. Deze reis is gedocumenteerd in de 8-delige AVRO televisieserie"Zee, zout en zeilen". Florian heeft een enorme passie voor de oceaan en weet zodoende alles over duurzame visvangst en het keurmerk MSC. Alle visproducten van iglo, inclusief de nieuwe Vissticks, hebben dit keurmerk. 

“Ik vind het prachtig dat ik na mijn avonturen op zee, me nu in Nederland kan inzetten als de leukste kapitein die ik ken”, vertelt Florian.

De Nederlandse Kapitein iglo zal de komende maanden het land in trekken om mensen blij te maken en hen de vernieuwde receptuur van de allerlekkerste, goudgele, oven-krokante iglo Vissticks te laten proeven. Hij zal onder meer te vinden zijn op festivals en evenementen als de Wereldhavendagen. Daarnaast zal Florian ook schitteren in een aantal YouTube video’s op het iglo kanaal, waarvan de eerste hiernaast al te bekijken is.

Het 'Broodje Visstick' van Kapitein iglo Nederland

De nieuwe Kapitein iglo van Nederland heeft - als echte Visstick fan - de jury weten te imponeren met zijn eigen ‘Broodje Visstick’. Wil jij ook zo'n heerlijk broodje maken? Bekijk dan hier het recept.

Ingrediënten (voor 10 kleine broodjes):
- Iglo Vissticks 10 stuks 
- Wit brood (ongeveer 8-10 sneetjes)
- IJsbergsla 200g
- Remouladesaus
- Dille en 1 citroen (ter garnering)

Bereidingswijze:
1. Bereid de Vissticks zoals beschreven staat op de verpakking. Voor het beste resultaat raden wij de oven bereiding aan.
2. Snij intussen de korsten van het brood af. Snij het brood vervolgens in reepjes ter grootte van een Visstick. Je haalt ongeveer 2 tot 3 reepjes uit één sneetje brood, afhankelijk van de grootte van het brood.
3. Als de Vissticks klaar zijn, beleg je steeds een reepje met wat ijsbergsla, één Visstick, een klodder remouladesaus en een reepje op de bovenkant. Prik hier vervolgens leuke prikkers door en garneer het bord met 2 takjes dille en een aantal plakjes citroen. Eet smakelijk!

Andere originele Visstick recepten van de selectiedag

De volgende twee originele recepten hebben dan wel niet gewonnen, maar waren zeker niet minder geliefd bij de kinderjury:

Vissticks met een zelfgemaakte frambozensaus

De combinatie van Vissticks met een zoete, huisgemaakte saus viel goed in de smaak.

 

Ingrediënten:
- Iglo Vissticks 10 stuks
- Verse frambozen 250g
- Suiker 50g
- Citroensap 2 eetlepels

Bereidingswijze:
1. Bereid de Vissticks zoals beschreven staat op de verpakking. Voor het beste resultaat raden wij de oven bereiding aan.
2. Doe de overige ingrediënten samen in een pan en breng dit ongeveer 6 minuten aan de kook. 
3. Als de frambozen tot een soort moes gekookt zijn, pureer je dit geheel en laat je de saus afkoelen. 
4.Serveer de Vissticks met de saus. Eet smakelijk!

Vissticks op een Zeeuwse Bolus

Dit klinkt misschien als een ietwat vreemde combinatie, maar deze smaaksensatie zal iedereen versteld doen staan!

 

Ingrediënten (voor 10 porties):
- Iglo Vissticks 10 stuks
- Zeeuwse Bolussen 10 stuks

Bereidingswijze:
1. Bereid de Vissticks zoals beschreven staat op de verpakking. Voor het beste resultaat raden wij de oven bereiding aan.
2. Snijd de bolussen eventueel dwars doormidden.
3
. Als de vissticks klaar zijn, snijd je deze doormidden zodat ze goed op de bolussen passen. Eet smakelijk!