Wild gevangen vis en zeevruchten
Sinds we in 1997 samen met andere spelers het Marine Stewardship Council (MSC) hebben opgericht, hebben we dankzij onze missie om zo veel mogelijk vis met MSC-keurmerk voor onze Iglo-producten te gebruiken duidelijke resultaten weten te behalen. Tegenwoordig draagt 100% van de vis die we in het wild vangen een MSC-keurmerk in Nederland. Daarnaast zijn we wereldwijd de grootste afnemer van het MSC Ecolabel. We hanteren het MSC-keurmerk en laten ons daarvoor door onafhankelijke partijen certificeren, omdat we ervan overtuigd zijn dat geen enkel ander keurmerk strenger is dan dat van het MSC.
Wij zijn in Europa de grootste aanbieder van diepvriesproducten en hebben ons ten doel gesteld om het voor consumenten gemakkelijker te maken voor gezond voeding te kiezen. Daartoe behoort ook een hogere consumptie van vis en zeevruchten. Dankzij onze langdurige band met het MSC kunnen we onze doelen najagen en ondertussen meer MSC-vis beschikbaar maken voor de consument van nu en die van morgen. Onze steun aan het MSC komt overeen met de principes van de VN-duurzaamheidsdoelen 14. Bovendien kunnen we duurzame vis zo tot een bereikbare optie voor de consument maken.