Alaska Koolvis

Theragra chalcogramma

Waar komt mijn vis vandaan?

Gebruik onze vistracker om te ontdekken waar de Alaska koolvis vandaan komt

Het lijf van de Alaska koolvis is slank en langwerpig met een duidelijk zichtbaar gebogen zijstrook. De vlekkerige, donkere kleur van de rug verandert in een helder, zilverachtig wit naar de buik toe. De baarddraden op de onderlip en aan de onderkant van de kop laten zien dat hij tot de kabeljauwfamilie behoort. De drie, bijna even lange rugvinnen, zijn duidelijk van elkaar gescheiden, maar staan net als de buik- en anaalvin dicht bij elkaar.
De gemiddelde leeftijd van een Alaska koolvis is 22 jaar, maar sommige zijn aanzienlijk ouder, tot 28 jaar.

Voeding
De Alaska koolvis voedt zich voornamelijk met bodemdieren, zandspiering, krabben en kleinere vissen zoals haring.

Waarom Alaska koolvis?
Van alle koolvissen belandt de Alaska koolvis het vaakst op Nederlandse borden. Het witte tot lichtroze visje is bijzonder mals en zeer mild. Dat maakt deze soort ook toegankelijk voor mensen die geen al te grote visliefhebbers zijn, maar toch aandacht willen besteden aan gezonde voeding. De Alaska koolvis is namelijk bijzonder vetarm en is dan ook een magere vissoort. Ook is de Alaska koolvis een bron van eiwitten, vitaminen, mineralen en sporenelementen zoals jodium. Deze vis bevat daarnaast ook nog eens waardevolle omega-3 vetzuren.

Bereidingswijze
Met Alaska Koolvis filets ontstaan ook heerlijke visgerechten, omdat de milde smaak goed past bij diverse keukens. Of hij nu in een sterke vissoep, een mild, zomers rijstgerecht, of zelfs als Japanse surimi verwerkt zit, de Alaska koolvis is veelzijdig en geeft elk gerecht een heerlijk en gezond element.

De Alaska koolvis kan uitstekend smaken in de pan, oven en gril. Het stevige visje valt niet te snel uiteen. Hierdoor is het uitstekend geschikt voor veel heerlijke visgerechten.

Alaska koolvis kan tot

22

JAAR OUD WORDEN

Alaska koolvis kan tot wel

105

CM GROOT WORDEN

Meer informatie

Deze informatie is vrij algemeen en gericht op de biologische kenmerken van de vissoorten.

Kijk voor meer informatie over specifieke voedingswaarden van uw product op de verpakking. Klik op onderstaande link voor meer informatie over ons gehele assortiment.

Klik hier!