Waarom diepgevroren producten gunstig zijn voor de planeet

Met diepvriesproducten wordt er minder verspild

Wist je dat 1/3 van al het voedsel verspild wordt? En wist je ook dat voedsel invriezen één van de beste manieren is om voedselverspilling tegen te gaan? Veel mensen onderschatten hoeveel verschil diepvries producten kunnen maken.

Het invriezen van voeding helpt het tegengaan van verspilling tijdens het vissen, oogsten of transport - zélfs ook bij jou thuis in de keuken. Diepgevroren voedsel leidt ook tot aanzienlijk minder huishoudelijk afval.  Het voedsel blijft immers langer vers, je hoeft het niet meer zelf te snijden en je kunt precies gebruiken wat je voor de maaltijd nodig hebt. 

*Bewijs voor deze mate van verspilling: Onderzoek naar voedselverspilling in 27 Europese lidstaten, Bio Intelligence-rapport voor de Europese Commissie, technisch rapport – 2020 – 054.

Het hele jaar door hoge kwaliteit en eenvoudige maaltijden

Ingevroren groenten en vis blijven in de diepvries veel langer vers en smakelijk. Daardoor kun je het hele jaar door van hoogwaardige voeding genieten. Ingevroren eten is gemakkelijk in porties op te delen en te bereiden, waardoor het perfect aansluit op een actieve en moderne levensstijl.

Wist je dat 'verse' vis, afhankelijk van de toeleveringsketen en houdbaarheidseigenschappen van de soort, zomaar ruim twee weken oud kan zijn? Wij vangen onze vis en zeevruchten op hun topkwaliteit en vervolgens vriezen we het binnen 4 tot 8 uur in. Dus, wat denk je dat het meest 'verse' is? 

Even voedzaam als vers 

Lang niet iedereen weet dat ingevroren eten net zo voedzaam kan zijn als vers. 

Wij diepvriezen onze producten snel. Zo hoeven we geen conserveringsmiddelen te gebruiken en blijven onze producten langer écht vers. 

Als je verse producten lang bewaart, gaan de vitaminen erin verloren. Maar als je verse producten invriest, blijven de vitaminen en mineralen juist bewaard. Dat betekent ook dat ingevroren voeding op termijn zelfs meer vitaminen kan bevatten dan verse producten. Bij het invriezen blijven de smaak en textuur ook behouden. Tel uit je winst! 

Ook niet onbelangrijk: diepvriesgroenten tellen zeker mee in de schijf van vijf, waardoor gezond eten nog gemakkelijker wordt.

Klik hier voor meer informatie.

Langzamer transport zorgt voor minder uitstoot

Na onze oogstseizoenen, vriezen we onze producten snel in, waardoor we relatief minder koolstofintensieve transportmiddelen kunnen gebruiken. We gebruiken vrachtschepen in plaats van luchtvervoer, wat vriendelijker is voor het milieu.