Het duurzamer telen van onze groenten

Het duurzamer telen van onze groenten

Het duurzamer telen van onze groenten

Ons landbouwprogramma Forever Food Together verenigt verantwoord land- en grondbeheer met voorwaarden voor telen en oogsten die uniek voor Iglo zijn.

Zij zijn een belangrijke reden voor de kenmerkende eet- en voedingseigenschappen van twee van onze belangrijkste groenten die we in Europa telen: erwten en spinazie.

Zo wordt elke erwt die Iglo verkoopt binnen 2,5 uur na de oogst ingevroren en hiermee blijft de verse smaak behouden.

Ons lang lopende programma is beroemd in Groot-Brittannië, Italië en Duitsland, waar we toeristen uitnodigen om tijdens het oogstseizoen onze spinaziewerkzaamheden te bezoeken om zelf te zien hoe onze voeding wordt verbouwd.

Ons agrarische verbouwingsprogramma betreft een uit 70 punten bestaande norm die door onze telers gevolgd moet worden en verder gaat dan de voorwaarden van de meeste andere regelingen met garanties van landbouwbedrijven. Samen beheren we meer dan 12.000 hectare land.

Een aantal van de maatregelen die we nemen omvat het beheren van de grondkwaliteit, het verminderen van vastrijden van grond door in de velden op gedeeltelijk opgeblazen banden te rijden en de biodiversiteit te bevorderen door het gebruik van grensstroken.

Al onze erwten- en spinazie-activiteiten worden onafhankelijk gecontroleerd en voldoen aan ISO 14001 (norm voor milieubeheerssystemen) of GlobalGAP normen voor beste landbouwpraktijk.

We gebruiken een code op de verpakking om de mensen die van ons voedsel genieten te helpen de groente naar het herkomstgebied te herleiden.