Alles over onze voeding

Alles over onze voeding

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vis of groenten je zou moeten eten? Vind hier antwoord op deze vragen en meer.

Hoe lang moeten vissticks in de airfryer?

Met de airfryer bereid je je lievelingsvis van Iglo met alleen maar hete lucht. Een ventilator in de airfryer zorgt ervoor dat de hete lucht constant rond het product draait. Zo worden de gerechten gelijkmatig en rondom gegaard, perfect voor een heerlijke krokante vis van Iglo! Naast dat de vis lekker krokant wordt is het ook nog eens gezonder door het gebruik minder vet wat normaal in de frituurpan zit.

Nutri-Score

Het Nutri-Score voedselkeuzelogo laat in één oogopslag zien of een product past binnen een verantwoord en evenwichtig dieet. Door het voedselkeuzelogo Nutri-score dit najaar in te voeren wil Iglo jou helpen bij het maken van de juiste keuzes voor een evenwichtig voedingspatroon. Het is de missie van Iglo om met onze vriesverse groenten, vis en maaltijden jou te helpen om een verantwoorde, heerlijke & makkelijke maaltijdkeuze te maken, elke dag weer!

Lees hier meer over Nutri-Score.

Waarom vezelrijk eten goed voor je is

Vezelrijk eten is belangrijk om de darmflora goed te laten functioneren en draagt bij aan een goede stoelgang. Het wordt vaak gezegd dat vezels en vezelrijke producten goed voor je zijn. Maar waarom is het nu zo belangrijk om voldoende vezels binnen te krijgen? In dit artikel kom je hier alles over te weten.

Waarom is het eten van teveel zout niet goed voor je? 

Teveel zout is niet goed voor je, maar het eten van minder zout kan een lastige stap zijn. Iglo geeft tips en tricks voor een dieet met minder zout.  

Waar moet ik op letten bij het invriezen van mijn groenten?

Groenten invriezen en vervolgens klaarmaken is geen enkel probleem als je rekening houdt met een aantal factoren. Iglo legt alles uit over groenten invriezen.  

Waarom zijn groenten zo goed voor jou?

Groenten zitten boordevol voedingsstoffen, ze geven kleur en smaak aan gerechten. Ontdek waarom ze zo voedzaam zijn.

Wat zijn de voordelen van diepvriesgroenten?

De diepvriestechnologie voorziet ons van veel voordelen. In het bijzonder de diepvriesgroentemixen bieden jou heel veel gemak, keuze, kwaliteit en variatie. Lees hier waarom diepvriesgroentemixen ideaal zijn om in de vriezer te hebben.

Hoeveel groenten zouden we per dag moeten eten?

Groenten zijn essentieel voor een gebalanceerd dieet: we zouden zo veel mogelijk verschillende groenten moeten eten om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen. Iglo helpt je hiermee met ons groenten assortiment.

Waarom is vis zo belangrijk voor ons dieet?

Vis is een uitstekende bron van voedingsstoffen die nodig zijn om ons gezond te houden. Omdat er zoveel verschillende vissoorten zijn, is het gemakkelijk om de voorgeschreven inname van 1 à 2 porties vis per week te halen. Kom erachter waarom vis zo voedzaam is. Lees ook hoeveel vis we zouden moeten eten.

Alles over lekkerbekjes

Het lekkerbekje is typisch Nederlands. Maar, wat is eigenlijk de geschiedenis van het lekkerbekje en van welke vis is een lekkerbekje gemaakt? In dit artikel kom je hier alles over te weten.

Leer kinderen vis eten!

Het is belangrijk om kinderen vanaf jonge leeftijd vis te leren eten, omdat vis voedzaam is. Wij van iglo geven je tips om je kinderen te laten genieten van vis. Bekijk ook onze pagina visstickmaaltijden voor het hele gezin en koken met kinderen.

Welke saus kun je het beste bij je vis eten?

Wat maakt een visgerecht nog lekkerder? De juiste saus! Bij iglo weten we maar al te goed welke sauzen het beste bij onze vis passen. Lees daarom snel verder en ontdek welke saus jouw favoriete iglo vis nóg lekkerder maakt. 

Het verschil tussen diepvries vis en verse vis 

Vis zit vol met goede voedingsstoffen en daarom zijn we er bij iglo zo dol op. De vele verschillende soorten vis kun je zowel vers als diepgevroren kopen. Lees verder om te ontdekken wat het verschil is tussen verse vis en diepvries vis en hoe je vis onderdeel maakt van je weekmenu om zo een gezond voedingspatroon te krijgen.

Wat zijn verzadigde en onverzadigde vetten en welke kun je beter vermijden?

Een gezond en gebalanceerd dieet moet genoeg eiwitten, koolhydraten en vetten bevatten. Deze ‘macronutriënten’ – we moeten deze namelijk in grotere hoeveelheden binnenkrijgen dan zogeheten ‘micronutriënten’, zoals vitamines en mineralen – geven je lichaam en geest energie en ondersteunen andere belangrijke processen in ons lichaam. Vetten ondersteunen een verscheidenheid aan functies in ons lichaam en zijn daarnaast belangrijk voor de smaak in ons eten.

Mag je vis eten als je zwanger bent?

Tijdens je zwangerschap mag je niet meer alles eten. Zo mag je geen rauw vlees eten zoals biefstuk en zijn bepaalde kazen ook negen maanden lang uit den bozen. Maar hoe zit het met vis? Welk vissoorten moet je vermijden en welke zijn juist goed voor jou en je baby? Iglo beantwoordt al je vragen over vis eten tijdens de zwangerschap.

Waarom is vette vis zo belangrijk?

In Nederland zouden we minimaal één keer per week vette vis moeten eten. Iglo is er om je te helpen dit gemakkelijk te maken!

In Europa raden alle landen aan vis te consumeren als onderdeel van een gezond en uitgebalanceerd voedingspatroon. Dit komt omdat vis tal van voedingsvoordelen heeft en dus een belangrijke rol speelt voor je gezondheid. Idealiter moeten we allemaal streven naar minstens één portie per week, het liefst een portie vette vis. Onder vette vis verstaan we zalm, tonijn (vers of in blik), makreel en sardines. Zo hebben we in ons heerlijke visassortiment Atlantische zalm. Waarom zou je dit vanavond niet proberen met een rijke variatie aan groenten en pasta voor een snel en gemakkelijk, maar gezond diner?

Waaraan moet een gezonde maaltijd voldoen?

We zijn trots op onze voedzame producten en gepassioneerd om je te helpen bij het maken van voedzame en gezonde maaltijdkeuzes. 

Meer weten over voedselverspillingen? 

Wist je dat het gebruik van diepvriesproducten voedselverspilling doet afnemen?

Lees hiermeer over deze en vele andere bevindingen rondom voedselverspilling. 

Heb jij een gluten- of lactose-intolerantie?

Ontdek dan hier welke producten van iglo alsnog geschikt zijn zodat ook jij kunt genieten van de lekkere vissticks en spinazie à la crème.