Interview met chef-kok Kenneth Nilsson

Interview met chef-kok Kenneth Nilsson

Lees hier het interview met de iglo chef-kok Kenneth Nilsson over maaltijden.

Bij iglo werken er veel chefs met een passie voor koken. Naast Willem Fijten is Kenneth Nilsson ook een iglo chef, die onze recepten verzint en ze continu aan het vernieuwen is, zodat ze nóg lekkerder en voedzamer worden. Om wat meer over een van onze chefs te weten te komen, hebben we hem wat vragen gesteld.

Wie is Kenneth Nilsson? Wat is uw achtergrond?
Ik ben geboren in het zuiden van Zweden en heb sindsdien gestudeerd en gewerkt in verschillende landen.  
Ik heb onder andere gewerkt als chef-kok en had zelfs mijn eigen restaurant! Sinds 1991 werk ik bij iglo in Onderzoek & Ontwikkeling.

Wat is uw rol bij iglo?
Ik ben werkzaam als ontwikkelingschef die innovaties bedenkt voor al onze voedselcategorieën.

Waarom bent u chef geworden? Wat vindt u het leukst aan koken?
Ik ben opgegroeid in een echte ‘restaurantfamilie’. Van jongs af aan genoot ik er al van om in de keuken te staan en te koken voor familie en vrienden.
Het leuke aan koken is je gasten te verrassen met een heerlijk gerecht. De uitdaging is dan om het gerecht gebalanceerd en verantwoord te maken.

Eet u zelf ook diepvriesmaaltijden?
Ja natuurlijk! Ik eet diepvriesvoedsel en combineer dit met vers voedsel om makkelijker te kunnen koken en zo min mogelijk voedsel te verspillen. Dit is duurzaam en bespaart tijd en geld. Het zorgt voor een gebalanceerde maaltijd in termen van smaak, energie, eiwitten en vitamines.

 

 

Wat vindt u van de Ping & Klaar maaltijden?
Ik vind dit een geweldige oplossing voor mensen die soms even geen tijd hebben om te koken. Ping & Klaar maaltijden geeft ze de mogelijkheid om een heerlijke maaltijd snel op tafel te kunnen zetten. De maaltijden komen zowel uit de lokale als de wereldkeuken en zijn betaalbaar voor de kwaliteit en variëteit die ze te bieden hebben!

Welke Ping & Klaar maaltijd is uw favoriet?
Ha ha, dat is een lastige vraag!
Dit is afhankelijk van de gelegenheid, zoals elke maaltijd eigenlijk. Een van de Ping & Klaar maaltijden die mij een fijn eetmoment geeft, is de Gegrilde Kipfilet met de milde groene pepersaus. Als ik haast heb, neem ik de warme Lasagnette, omdat deze maaltijd makkelijker te eten is.

Liever diepvries of vers voedsel?
Ik probeer altijd gebalanceerd te eten en te leven. Dat betekent voor mij dat ik het één niet verkies boven het ander. Ik kijk wat makkelijk is en wat goed smaakt, dus combineer ik diepvries en vers voedsel om tot de juiste mix te komen.