Doel 3: 100% van onze voedingsproducten wordt verantwoord verkregen en bereid

Verantwoord verkrijgen van vlees, pluimvee en eieren

Wat is het probleem?

We moeten aan alle EU-regelgeving voor het fokken en verwerken van vleesproducten voldoen.

Na het recente paardenvleesschandaal bestaan er algemene zorgen over de oorsprong en betrouwbaarheid van roodvleesproducten.

Wat is onze benadering?

We werken met onze eigen praktijkcode voor pluimvee en rood vlees met betrekking tot volledige herleidbaarheid tot de bron en normen voor fokken en verwerken.

Bijvoorbeeld:

  • Voor rundvlees: We werken aan het bereiken van de hoogste normen als we rundvlees als ingrediënt gebruiken. We werken met een onafhankelijk intern en extern controleprogramma voor alle leveranciers. Dit betreft vele controles, inclusief DNA-testen, om de betrouwbaarheid van het rundvlees in onze producten te verifiëren.
  • Voor pluimvee: Alle plantaardige voeding voor ons pluimvee moet betrokken worden van conventionele landbouwgebieden en niet van ontbost land en we staan het gebruik van kunstmatige groeibevorderende medicijnen niet toe.
  • Voor eieren: Alle eieren voor producten van Iglo, heel ei, eiwit, eigeel en gekookte eieren zijn afkomstig van kippen die in schuren en niet in batterijen zijn gefokt.