Over Forever Food Together

Over Forever Food Together

Dit is het verhaal van Forever Food Together, ons duurzaamheidsprogramma.

Met ons duurzaamheidsprogramma zetten wij ons volledig in om u te voorzien van lekkere en voedzame producten die op verantwoorde wijze zijn verkregen en bereid - altijd.

Tientallen jaren geleden zetten wij, als organisatie, de eerste stappen om voeding op een verantwoorde manier in te kopen en te bereiden. In die tijd liepen wij voorop bij de ontwikkeling van wereldnormen voor voedselveiligheid, traceerbaarheid en duurzaamheid.

Vandaag wordt onze voeding onafhankelijk gecontroleerd en gecertificeerd om aan te tonen dat onze voedselbronnen veilig zijn en op een verantwoorde wijze worden geproduceerd.

Wij zorgen ervoor dat onze voeding uit gebieden komt die ons zowel nu als in de toekomst van voeding kunnen voorzien.

Helaas wordt tegenwoordig in onze maatschappij behoorlijk veel voedsel verspild.

Wij geloven dat al het harde werk dat wij verrichten om onze voeding op verantwoorde wijze te verkrijgen en bereiden voor niets zou zijn als onze maatschappij zulke enorme hoeveelheden voedsel blijft verspillen.

Een paar feiten:
Een derde van al het voedsel dat de wereld produceert, wordt verspild!

In de EU wordt jaarlijks 89 miljoen ton voedsel verspild en men schat dat dit in 2020 zal stijgen tot 126 miljoen als er geen maatregelen worden genomen!

nu 89 miljoen ton verspild voedsel
2020
126 miljoen ton verspild voedsel

(Onderzoek naar voedselverspilling in de 27 lidstaten van de EU, rapport van Bio Intelligence Service voor de Europese Commissie, Technisch rapport - 2010 - 054)

Wij willen daarom iedereen aanmoedigen om zo goed mogelijk met onze voedselbronnen om te gaan, zodat steeds meer mensen voedzaam voedsel kunnen eten - voor altijd.