Ons duurzaamheids- programma

Dit is het verhaal van Forever Food Together, ons duurzaamheidsprogramma. Met ons duurzaamheidsprogramma zetten wij ons volledig in om u te voorzien van lekkere en voedzame producten die op verantwoorde wijze zijn verkregen en bereid - altijd.

Tientallen jaren geleden zetten wij, als organisatie, de eerste stappen om voeding op een verantwoorde manier in te kopen en te bereiden. In die tijd liepen wij voorop bij de ontwikkeling van wereldnormen voor voedselveiligheid, traceerbaarheid en duurzaamheid.

Vandaag wordt onze voeding onafhankelijk gecontroleerd en gecertificeerd om aan te tonen dat onze voedselbronnen veilig zijn en op een verantwoorde wijze worden geproduceerd. Wij zorgen ervoor dat onze voeding uit gebieden komt die ons zowel nu als in de toekomst van voeding kunnen voorzien.

Helaas wordt tegenwoordig in onze maatschappij behoorlijk veel voedsel verspild.

Wij geloven dat al het harde werk dat wij verrichten om onze voeding op verantwoorde wijze te verkrijgen en bereiden voor niets zou zijn als onze maatschappij zulke enorme hoeveelheden voedsel blijft verspillen.

Forever Food Together

globe globe globe globe globe globe
trash

DE WERELD VERSPILT 1/3 VAN DE GEPRODUCEERDE VOEDING

Elk jaar wordt in de EU 89 miljoen ton voeding verspild en als nu geen actie wordt ondernomen zou dit in 2020 tot 126 miljoen ton kunnen stijgen!
nu: 89 m ton voedsel
2020: 126 m ton voedsel
 
(ONDERZOEK OVER VOEDINGVERSPILLING IN DE EU 27, BIO INTELLIGENCE SERVICE, RAPPORT VOOR DE EUROPESE COMMISSIE, OKTOBER 2010)

Dit moet stoppen!

EEN VAN DE BESTE MANIEREN OM VERSPILLING VAN VOEDING TEGEN TE GAAN IS HET TE BEVRIEZEN. JE ZULT ER VERSTELT VAN STAAN HOEVEEL VERSCHIL DIEPVRIESVOEDING KAN MAKEN.

VERSE VOEDING VEROORZAAKT MEER AFVAL DAN DIEPVRIES.

VERGELIJKING VAN HUISHOUDENS MET OVEREENKOMSTIGE MAALTIJDEN

Vers

Bevroren

47% LESS FOOD WASTED IN THE HOME WHEN EATING FROZEN FOOD VS SIMILAR MEALS FOR FRESH

Studie

("USING CONSUMER SURVEYS TO DETERMINE FOOD SUSTAINABILITY", BRITISH FOOD JOURNAL, VOL. 116)

Volgend: De kapitein van Forever Food Together

De kapitein van Forever Food Together

De kapitein van
Forever Food Together

Maak kennis met onze nieuwe groene kapitein van Forever Food Together. Hij is het symbool van ons duurzaamheidsprogramma binnen onze hele organisatie.

Samen hebben we de volgende doelen gesteld:

  1. Wij zetten ons in om voedselbronnen maximaal te benutten, zodat onze consumenten voor altijd voedzame voeding kunnen eten
  2. Wij innoveren om consumenten te helpen gezondere maaltijdkeuzes te maken
  3. Wij zetten ons in om ervoor te zorgen dat wij ons voedsel verantwoord verkrijgen en bereiden

Lees hier meer over onze missie en de middelen van ons Forever Food Together-programma.

Volgend: Ons erfgoed op voedselgebied

Ons erfgoed op voedselgebied

Ons erfgoed op voedselgebied

Onze passie om onze voeding op de best mogelijke manier te gebruiken, ontstond zeer lang geleden.

Het is bijna 90 jaar geleden dat Clarence Birdseye vriesverse voeding uitvond en tegenwoordig worden er in Europa meer maaltijden met iglo producten geserveerd dan met enig ander vriesvers merk.

Een van de beste manieren om het meeste uit voedzaam eten te halen, is om het te diepvriezen, omdat daardoor waardevolle voedingsstoffen behouden blijven.

Volgend: Preserving Nutrients and Taste

Preserving Nutrients and Taste

Een van de beste manieren om het meeste uit voedzaam eten te halen, is om het te diepvriezen, omdat daardoor waardevolle voedingsstoffen behouden blijven. Vriesverse voeding helpt je ook maaltijden samen te stellen die voedzaam en gemakkelijk te bereiden zijn, in precies de hoeveelheid die je wilt koken.

Diepvriezen helpt iedereen om het meeste uit onze waardevolle voedselbronnen te halen, in elk onderdeel van het traject dat onze voeding aflegt, vanaf het land of uit de zee tot op je bord. Wij zijn in staat om dit te doen omdat vriesverse voeding zijn smaak en voedingsstoffen behoudt.

Ingrediƫnten kunnen lokaal of van ver weg worden verkregen zonder te worden verspild. Zo kunnen we bijvoorbeeld voeding kopen uit visgebieden die zowel nu als in de toekomst worden beheerd, of van boeren of telers die goed voor hun land zorgen en onze groenten kunnen oogsten wanneer ze in overvloed aanwezig en op hun best zijn.

Onafhankelijke studies waarbij gezinnen die vriesverse maaltijden aten werden vergeleken met gezinnen die vergelijkbare verse maaltijden aten, toonden aan dat 47% minder voeding wordt weggegooid in huis, wanneer vriesverse voeding wordt gebruikt in tegenstelling tot verse voeding.

("using consumer surveys to determine food sustainability", British food journal, volume. 116)

Hallam studie

Volgend: Voeding voor altijd

Voeding voor altijd

Gezondere maaltijdkeuzes voor iedereen

Als mensen je hun voeding toevertrouwen, is dat een grote verantwoordelijkheid.

Het gaat niet alleen om eten op hun bord, maar om voeding die lekker en gezond voor hen is.

We weten dat veel mensen obesitas zorgwekkend vinden. Daarom werken we er dagelijks aan om gezondere maaltijdkeuzes te ontwikkelen die een gezond eetpatroon bevorderen.

Kip, vis en groenten zijn voorbeelden van voedzame voeding en we bereiden voeding die de keuze voor een gezonder eetpatroon mogelijk maakt.

Je kunt in de komende maanden en jaren vele lekkere, nieuwe producten van ons verwachten.

De recepten van al die maaltijden worden zorgvuldig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze zo voedzaam mogelijk zijn.

Lees meer

Volgend: Verantwoord aankopen

Verantwoord aankopen

Je moet ook weten dat de door jou gekozen voeding verantwoord is ingekocht en bereid en naar de plek van herkomst kan worden getraceerd.

We werken nauw samen met boeren, kwekers en vissers om ervoor te zorgen dat we weten waar onze voeding vandaan komt en dat die ook voeding op de lange termijn verantwoord geteeld, gefokt en gevangen kan worden.

Dus voor het slagen van ons Forever Food Together-programma moeten we ons blijven richten op alle verschillende terreinen binnen onze bedrijfsvoering. Hieronder staat een overzicht van onze doelen en wat we doen om die te bereiken:

  1. Wij zetten ons in om voedselbronnen maximaal te benutten, zodat onze consumenten voor altijd voedzame voeding kunnen eten
  2. Wij innoveren om consumenten te helpen gezondere maaltijdkeuzes te maken
  3. Wij zetten ons in om ervoor te zorgen dat wij onze voeding
    verantwoord verkrijgen en bereiden
Volgend: Onze vis

Onze vis

We zijn wereldberoemd om onze Vissticks, dus spreekt het voor zich dat wij onze vis altijd op verantwoorde manier verkrijgen. We weten de namen van de boten die onze vis vangen en eisen van de visserijen waaruit we onze vis verkrijgen dat zij hoge normen naleven voordat we de gevangen vis accepteren.

Een voorbeeld hiervan is de manier waarop we al bijna twintig jaar met het WWF en de Marine Stewardship Council (MSC) samenwerken om visserijgebieden over de hele wereld te certificeren. Zo kan vis op verantwoorde wijze in het wild worden gevangen, zowel nu als in de toekomst.

Hetzelfde principe geldt ook voor het inkopen van verantwoord gekweekte vis; de leveranciers met wie wij samenwerken moeten voldoen aan de norm voor kweekvis van de Aquaculture Stewardship Council, de Global Aquaculture Alliance of GlobalGAP.

Lees meer

Volgend: Onze kip

Onze kip

Elke kip die je eet is ooit een ei geweest. Als het een kip van ons is, weten we waar dat ei is gelegd, hoe de kip is gefokt en haar hele leven is behandeld.

Voor het fokken van onze kippen accepteren we geen plantaardig voer als het van ontboste gebieden afkomstig is.

Lees meer

Volgend: Onze groenten

Onze groenten

In de hoge normen, die wij onze boeren en telers voorschrijven staan, onder andere, regels die zijn ontwikkeld om de vruchtbaarheid van de grond en de biodiversiteit te beschermen.

Lees meer

Volgend: Samenwerken

Verantwoord bereiden

De manier waarop we lekker smakende voeding bereiden is even belangrijk als waar het vandaan komt.

We staan erop dat onze producten snel worden ingevroren waardoor de versheid en voedingswaarde behouden blijven.

Daarnaast proberen we altijd het energie- en waterverbruik zo laag mogelijk te houden en de grondstoffen en ingrediƫnten van onze recepten zo goed mogelijk te benutten.

Tot slot worden de ontwikkelaars van onze voedingsproducten altijd goed geadviseerd om ervoor te zorgen dat onze etiketten aan de laatste regelgeving voldoen en dat de bereidingswijze op het etiket duidelijk is.

Dit zijn de normen die wij toepassen om te controleren dat onze voeding verantwoord wordt verkregen en bereid. Alle normen worden onafhankelijk van ons beheerd door externe organisaties, dus door experts op hun specifieke gebied.

Onze bereidingsnormen

Volgend: Samenwerken

Samenwerken

Samenwerken

Forever Food Together staat voor veel mensen die samenwerken om jou onze voeding te brengen met de kwaliteit die je van ons verwacht.
Dit zijn de telers, boeren, vissers, leveranciers van ingrediënten, winkeliers, overheden, particuliere organisaties, onze consumenten en al onze teams.

Volgend: Forever Food Together in de praktijk

Forever Food Together
in de praktijk

Iglo Nederland is erg trots op ons Forever Food Together programma. Het zorgt ervoor dat we ons doelgericht inzetten voor duurzame groei.

Ons doel is om het leven van de consument te verbeteren door voedzame voeding op een verantwoorde manier te bereiden en tegelijkertijd zorg te dragen voor onze planeet.

Vriesverse voeding speelt een belangrijke rol in het maximaliseren van voedselbronnen en met onze Forever Food Together doelstellingen willen we onze stakeholders helpen om dit meer te waarderen.


Stéfan Descheemaeker
Chief Executive Officer
Nomad Foods Europe