Hoe moet ik spinazie wokken of in de pan of magnetron bereiden?


Spinazie van iglo hoeft voor de bereiding niet ontdooid te worden en kan zowel in de magnetron als in een (wok)pan bereid worden.


Voor het bereiden van spinazie in de magnetron: doe de diepgevroren spinazie in een afgedekte magnetronschaal. Verwarm de spinazie op maximaal vermogen (750W). De precieze tijd is afhankelijk van de portiegrootte en het precieze spinazie product, maar varieert meestal tussen de 6 minuten (voor één portie, ca. 150 gram) en 14 minuten (voor vier porties, ca. 600 gram). Dit staat altijd aangegeven op de verpakking. Roer de spinazie halverwege de bereidingstijd en voor het gebruik nog even goed door.

Voor het bereiden van spinazie in een pan: doe de gewenste hoeveelheid diepgevroren spinazie in een pan en verwarm op een laag vuur. Roer de spinazie regelmatig door en laat deze op het eind even doorkoken.

 
Naast het bereiden van spinazie in de magnetron of in een (kook)pan, kan Iglo Spinazie ook in een wok bereid worden. Hoe moet ik spinazie wokken? Heel simpel, je voegt de spinazie toe aan de wok en je verwarmt het op een hoge temperatuur. Wanneer de spinazie goed op temperatuur is gekomen kunnen ook de andere ingrediënten aan de pan toegevoegd worden.

Op zoek naar vernieuwende manieren om spinazie te bereiden? Voeg tijdens het klaarmaken van de spinazie eens wat Italiaanse kruiden, room, gebakken uitjes of verse knoflook toe. Klik hier om inspiratie op te doen en nieuwe recepten te ontdekken.