Gekweekte zalm
(Atlantische zalm)

Gekweekte zalm
(Atlantische zalm)

Kenmerken

De Atlantische zalm is herkenbaar aan het kleine dikke vinnetje achter de grote rugvin. Het is een vissoort die ook geschikt is om te kweken. De Atlantische zalm die wij inkopen is gekweekt. In het wild kan een Atlantische zalm tot 13 jaar oud en wel 150 cm lang worden.

Kweekmethode

Gekweekte Atlantische zalm wordt meestal gekweekt in speciale metalen kooien, gelegen in half beschutte kustgebieden. De zalm wordt gekweekt in kooien die speciaal ontworpen zijn voor de zalmkweek. Het duurt tot enkele jaren voordat de jonge zalm in zee kan worden uitgezet en daar groeit hij verder tot het gewenste gewicht bereikt is. De Atlantische zalm wordt gekweekt in zijn natuurlijke omgeving, op een manier dat het welzijn van de vis verzekerd wordt. Natuurlijk veranderende watertemperaturen gedurende het hele jaar zorgen voor perfecte groeiomstandigheden voor de Atlantische zalm met een continue aanvoer van vers zeewater in de kooien.


Voeding

Gekweekte Atlantische zalm wordt gevoed met voeding pellets, speciaal ontwikkeld voor kweekzalm, aangepast aan de grootte van de vis. Ook wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de grootte van de pellets, zodat kleine visjes ook kleine pellets krijgen.

Waarom gekweekte zalm?

Het stevige roze gekleurde vlees van de gekweekte Atlantische zalm is rijk aan voedingsstoffen, zoals eiwitten en Omega-3-vetzuren.

Bereidingswijze

Gekweekte Atlantische zalm smaakt het beste in de vorm van een filet of steak, en is vooral lekker gegrild of gebakken in de pan of oven. Onze Iglo Atlantische zalm kan op verschillende manieren gecombineerd worden voor een heerlijke maaltijd, met diverse groenten en bijgerechten.

 

Meer informatie

Deze informatie is vrij algemeen en gericht op de biologische kenmerken van de vissoorten.

Kijk voor meer informatie over specifieke voedingswaarden van uw product op de verpakking. Klik op onderstaande link voor meer informatie over ons gehele assortiment.

Meer informatie

Waar komt uw vis vandaan:

Chili

Code: 00-CL

Fishtracker Chili

Hoe uw vis gevangen is:

Uit aquacultuurOntdek meer over onze aanpak van de


ontwikkeling van duurzame visserij