Welke saus kun je het beste bij je vis eten?

tag

Wat maakt een visgerecht nog lekkerder? De juiste saus! Bij iglo weten we maar al te goed welke sauzen het beste bij onze vis passen. Lees daarom snel verder en ontdek welke saus jouw favoriete iglo vis nóg lekkerder maakt. 

asia-remoulade_20170208

De perfecte saus bij kibbeling en lekkerbekjes

De traditionele saus die je bij de viskraam naast je kibbeling of lekkerbekje geserveerd krijgt, is remouladesaus. Nu kun je thuis net zo van gepaneerde vis genieten als wanneer je deze saus bij de viskraam om de hoek zou krijgen. Men haalt ravigote en remoulade vaak door elkaar, maar deze sauzen zijn niet hetzelfde. Ravigote is een vinaigrette op basis van olie en azijn en remouladesaus is op basis van mayonaise. Gepaneerde vis combineert dan ook het beste met remouladesaus. 

Recept remouladesaus voor bij de kibbeling of lekkerbekjes
Benodigdheden: 1 ui, 1 el. kappertjes, 2 augurken, half bosje bieslook, 4 el. mayonaise en 20 ml. witte wijnazijn.
Bereiding: Snipper de ui, snijd de augurken in stukjes en hak de bieslook fijn. Mix dit alles met de kappertjes, mayonaise en witte wijnazijn tot een glad geheel.

Welke saus past het beste bij zalm?

Bij gebakken zalm kan je verschillende soorten saus serveren. Wat dacht je van een romige citroensaus of de bekende hollandaisesaus? Maar onze favoriet is toch wel de dille roomsaus.

Recept dille roomsaus voor bij de zalm
Benodigdheden: 1 ui, 200 ml. crème fraîche, half bosje dille 
Bereiding: Snipper de ui en bak deze in de pan waar je de zalm in hebt gebakken. Hak de dille fijn en meng deze samen met de crème fraîche en de ui door elkaar tot een lekkere frisse dillesaus.

bijgesneden

Welke saus is het lekkerst bij vissticks?

Op ons geliefde broodje visstick variëren wij graag met saus. Van de hiervoor genoemde remouladesaus op het originele broodje tot een pittige wasabi mayonaise of een limoensaus bij een visstick wrap. Maar het lekkerste vinden we vissticks in combinatie met tartaarsaus.

Recept tartaarsaus voor bij vissticks
Benodigdheden: een halve theelepel mosterd, een theelepel platte peterselie, 1 el. kappertjes, 1 hard gekookt ei, 4 el. Mayonaise en 1 sjalot.

Bereiding: Snipper de sjalot, hak de peterselie fijn, snijd het ei in stukjes en meng dit allemaal samen met de mayonaise en de mosterd.

De beste saus voor bij kabeljauw

De pittige smaak van mosterd gaat heel goed samen met de milde smaak van kabeljauw. We eten dit dan ook graag in combinatie met onze Kabeljauwhaasjes.

Recept mosterdsaus voor bij kabeljauw
Benodigdheden: 50 gram bloem, 50 gram boter, 1 visbouillonblokje, 3 el. Franse mosterd en 200 ml. crème fraîche.

Bereiding: Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe. Voeg hier 300 ml. water aan toe en breng dit aan de kook. Blijf roeren tot er een gladde massa ontstaat en voeg het visbouillonblokje, de mosterd en de crème fraîche toe. Roer tot een gladde mosterdsaus.