Alles over voeding

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vis of groenten je zou moeten eten? Vind hier antwoord op deze vragen en meer.

Waarom zijn groenten zo goed voor jou?

Groenten zitten boordevol voedingsstoffen, ze geven kleur en smaak aan gerechten. Ontdek waarom ze zo voedzaam zijn.

Wat zijn de voordelen van diepvriesgroenten?

De diepvriestechnologie voorziet ons van veel voordelen. In het bijzonder de diepvriesgroentemixen bieden jou heel veel gemak, keuze, kwaliteit en variatie. Lees hier waarom diepvriesgroentemixen ideaal zijn om in de vriezer te hebben.

Foodshot_Kuerbis_Suesskartoffel_Pfanne_20161019_600x300

Hoeveel groenten zouden we per dag moeten eten?

Groenten zijn essentieel voor een gebalanceerd dieet: we zouden zo veel mogelijk verschillende groenten moeten eten om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen. Iglo helpt je hiermee met ons groenten assortiment.

Waarom is vis zo belangrijk voor ons dieet?

Vis is een uitstekende bron van voedingsstoffen die nodig zijn om ons gezond te houden. Omdat er zoveel verschillende vissoorten zijn, is het gemakkelijk om de voorgeschreven inname van 1 à 2 porties vis per week te halen. Kom erachter waarom vis zo voedzaam is...

Alles over lekkerbekjes

Het lekkerbekje is typisch Nederlands. Maar, wat is eigenlijk de geschiedenis van het lekkerbekje en van welke vis is een lekkerbekje gemaakt? In dit artikel kom je hier alles over te weten.

Leer kinderen vis eten!

Het is belangrijk om kinderen vanaf jonge leeftijd vis te leren eten, omdat vis voedzaam is. Wij van iglo geven je tips om je kinderen te laten genieten van vis.

welke saus bij je vis

Welke saus kun je het beste bij je vis eten?

Wat maakt een visgerecht nog lekkerder? De juiste saus! Bij iglo weten we maar al te goed welke sauzen het beste bij onze vis passen. Lees daarom snel verder en ontdek welke saus jouw favoriete iglo vis nóg lekkerder maakt. 

Het verschil tussen diepvries vis en verse vis 

Vis zit vol met goede voedingsstoffen en daarom zijn we er bij iglo zo dol op. De vele verschillende soorten vis kun je zowel vers als diepgevroren kopen. Lees verder om te ontdekken wat het verschil is tussen verse vis en diepvries vis en hoe je vis onderdeel maakt van je weekmenu om zo een gezond voedingspatroon te krijgen.

Wat zijn verzadigde en onverzadigde vetten en welke kun je beter vermijden?

Een gezond en gebalanceerd dieet moet genoeg eiwitten, koolhydraten en vetten bevatten. Deze ‘macronutriënten’ – we moeten deze namelijk in grotere hoeveelheden binnenkrijgen dan zogeheten ‘micronutriënten’, zoals vitamines en mineralen – geven je lichaam en geest energie en ondersteunen andere belangrijke processen in ons lichaam. Vetten ondersteunen een verscheidenheid aan functies in ons lichaam en zijn daarnaast belangrijk voor de smaak in ons eten.

zwanger

Mag je vis eten als je zwanger bent?

Tijdens je zwangerschap mag je niet meer alles eten. Zo mag je geen rauw vlees eten zoals biefstuk en zijn bepaalde kazen ook negen maanden lang uit den bozen. Maar hoe zit het met vis? Welk vissoorten moet je vermijden en welke zijn juist goed voor jou en je baby? Iglo beantwoordt al je vragen over vis eten tijdens de zwangerschap.

Waarom is vette vis zo belangrijk?

In Nederland zouden we minimaal één keer per week vette vis moeten eten. Iglo is er om je te helpen dit gemakkelijk te maken!

In Europa raden alle landen aan vis te consumeren als onderdeel van een gezond en uitgebalanceerd voedingspatroon. Dit komt omdat vis tal van voedingsvoordelen heeft en dus een belangrijke rol speelt voor je gezondheid. Idealiter moeten we allemaal streven naar minstens één portie per week, het liefst een portie vette vis. Onder vette vis verstaan we zalm, tonijn (vers of in blik), makreel en sardines. Zo hebben we in ons heerlijke visassortiment Atlantische zalm. Waarom zou je dit vanavond niet proberen met een rijke variatie aan groenten en pasta voor een snel en gemakkelijk, maar gezond diner?

gezonde maaltijden header

Waaraan moet een gezonde maaltijd voldoen?

We zijn trots op onze voedzame producten en gepassioneerd om je te helpen bij het maken van voedzame en gezonde maaltijdkeuzes. 

spinazie frozen

Voedselverspilling

Wist je dat het gebruik van diepvriesproducten voedselverspilling doet afnemen?

Lees hier meer over deze en vele andere bevindingen rondom voedselverspilling. 

vissticks header

Voedingsallergieën & iglo

Heb jij een gluten- of lactose-intolerantie?

Ontdek dan hier welke producten van iglo alsnog geschikt zijn zodat ook jij kunt genieten van de lekkere vissticks en spinazie à la crème. 

Wat kan er in de airfryer?

Alle gepaneerde vis van Iglo kan in de airfryer. En dat komt goed uit! Een airfryer is ideaal als je snel en lekker een visje wilt happen. Of het nu een visstick, Crispino of een lekkerbekje in bierbeslag is. Geen gedoe met pannen of de oven, gewoon even de airfryer aan en je gepaneerde vis komt er knapperig, warm en zónder frituurvet weer uit.

Waar moet ik op letten bij het invriezen van mijn groenten?

Groenten invriezen en vervolgens klaarmaken is geen enkel probleem als je rekening houdt met een aantal factoren. Iglo legt alles uit over groenten invriezen.