Waaraan moet een gezonde maaltijd voldoen?

We zijn trots op onze voedzame producten en gepassioneerd om je te helpen bij het maken van voedzame en gezonde maaltijdkeuzes.  Lees hier hoe we dit doen. 

Voedzame ingrediƫnten voor een gezonde maaltijd

Een gezonde, evenwichtige voeding moet de juiste hoeveelheden energie, eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen bevatten. Idealiter moeten deze voedingsstoffen afkomstig zijn uit veel verschillende soorten voedingsbronnen. Wij streven ernaar om producten te maken waarmee je gemakkelijk een gezond, gevarieerd en evenwichtig dieet kunt volgen.

 

Zulke voedzame voedingsbronnen zijn onder andere groenten en vis. Groenten zitten boordevol vitaminen en mineralen en zijn een belangrijk onderdeel van je dagelijkse maaltijd. Daarnaast is vis ook van belang voor evenwichtige voeding. Vis is van nature gezond, zit vol met eiwitten en andere vitale voedingsstoffen. We weten dat het lastig is om je kinderen vis te laten eten. Onze vissticks helpen je hierbij. Zo zijn onze vissticks een bron van Omega 3 en bevatten ze per portie weinig verzadigd vet.
Het zijn eenvoudige producten die de perfecte basis vormen voor een verscheidenheid aan voedzame gerechten die je kan combineren met heerlijke kruiden en specerijen.

Waar letten we op bij het ontwikkelen van onze producten?

Zodra we een product ontwikkelen, controleren we het zorgvuldig om er zeker van te zijn dat het zo voedzaam mogelijk is. Om dit te doen, kijken we naar het totaalplaatje van de volgende componenten:

  • Calorieën
  • Verzadigde vetten
  • Suiker
  • Zout
  • Eiwitten
  • Vezels
  • Vruchten
  • Groenten
  • Noten

Evenwicht en balans staat centraal

Als we gezonder willen eten moeten we allemaal proberen om slimmere keuzes te maken. We moeten ervoor zorgen dat we gezondere producten eten voor onze specifieke energiebehoeften. Er moeten voldoende vezels in een gerecht zitten voor onze spijsvertering. We hebben eiwitten nodig om onze spieren en botten gezond te houden. Het hoeft niet moeilijk te zijn: we moeten beter opletten of de producten die we kopen van een hoge kwaliteit zijn.

Gezond eten draait om evenwicht en balans. Onze filosofie voor het maken van gezondere maaltijdkeuzes is gebaseerd op dit principe. We zouden allemaal moeten proberen om onze inname van verzadigde vetten, suiker en zout te beperken, en moeten ervoor zorgen dat we niet te veel calorieën binnen krijgen.

Bij Iglo onderzoeken onze voedingsexperts hoe we het beste kunnen bepalen wat de perfecte balans is van onze voedzame producten en hoe we voedingsstoffen die slecht voor ons zijn kunnen beperken. Elke dag dagen we bij Iglo onze getalenteerde chef-koks en voedingsexperts uit om het beste nog beter te maken.

Van eten moet je genieten, en bij Iglo helpen we jou hierbij met onze lekkere en uitgebalanceerde producten.

Om ons volledige assortiment te bekijken, klik hier.