De voordelen van diepvriezen

Voordelen van diepvriesproducten

Bevatten verse groenten meer voedingsstoffen dan diepvriesgroenten?

Invriezen is een natuurlijk conserveringsproces waarvoor geen aanvullende conserveringsmiddelen nodig zijn. Vitaminen en mineralen worden door invriezen 'opgesloten', terwijl vetten, eiwitten en koolhydraten niet worden aangetast. Daarom is zijn diepvriesproducten net zo goed als vers qua voedingswaarde.

In tegenstelling tot verse producten die tijdens opslag in de loop van de tijd vitamines verliezen, blijven in diepvriesgroenten de voedingsstoffen bewaard. Het vitaminegehalte van diepvriesgroenten is over het algemeen hetzelfde als, en in sommige gevallen zelfs beter dan hun verse tegenhangers. Ook het mineraalgehalte in diepvriesgroenten blijft over het algemeen hetzelfde als in verse groenten.

Waarom diepvriesproducten kopen?

Je zou bevroren producten kunnen beschouwen als de 'back-up'-optie, maar bevroren is het echte alternatief voor vers. Het is net zo goed als vers qua voedingswaarde, maar heeft ook vele andere voordelen!

Als u een gezond, uitgebalanceerd dieet wilt volgen, moet je de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit eten. Door levensmiddelen in te vriezen, zijn groenten en fruit voor iedereen, overal en elke dag toegankelijk.

Vers fruit en verse groenten staan mogelijk al dagenlang in je het schap wanneer je ze koopt en worden vaak geconsumeerd nadat ze nog een paar dagen thuis zijn bewaard. Doordat ze tijdens deze periode geen conservering hebben ondergaan, neemt de kwaliteit van verse groenten en fruit tijdens opslag af en kan het vitaminegehalte ook dalen. Invriezen vereist geen conserveringsmiddelen, maar behoudt de kwaliteit en voedingsstoffen vanaf de oogst tot consumptie.

Onze bevroren Iglo-groenteproducten zijn niet alleen snel en gemakkelijk te bereiden, maar ze helpen ook om voedselverspilling tegen te gaan. Je kunt gemakkelijk portioneren door slechts zoveel te gebruiken als je nodig hebt en de rest terug in de vriezer te doen.