Is je zoon of dochter bijna jarig? Dan is het natuurlijk ook tijd voor een kinderfeestje! De jarige kijkt waarschijnlijk al lang uit naar deze feestelijke dag, om het feestje groot succes te maken moet er ook over lekker eten nagedacht worden. Hoe leuk is het om samen met de kinderen te koken en iets creatiefs op tafel te zetten? In dit artikel geven we een aantal originele ideeën om een groot succes te maken van het eten op het kinderfeestje.  

Hapjes voor kinderfeestjes

Hapjes zijn ideaal om de kinderen tussen activiteiten van het feestje door te verwennen met verschillende hapjes. Verras hen bijvoorbeeld met Iglo koekjes van spinazie of deze spinazie snacks. Een verrassend lekker hapje.

Wil je liever een hartige snack die wat meer vullend is? Dan is een taco met vissticks. Taco’s zijn een zeer geliefd recept bij kinderen, het is gemakkelijk thuis te maken en het is natuurlijk te eten met de handen! 

Lunch en avondeten op kinderfeestjes

Bij een middagvullend programma is het gezellig om met elkaar te lunchen. Burgers zijn natuurlijk een ideaal lunchgerecht voor een kinderfeest. Zeker met de vis burgers van Iglo zet je binnen de kortste keren een heerlijke burger in elkaar. Extra leuk is om de tafel vol te zetten met allemaal losse ingrediënten, zodat iedereen zijn eigen favoriete burger kan bouwen. Denk aan verschillende groenten of/en sauzen als toppings. Succes gegarandeerd! 

Naast burgers zijn de heerlijke broodjes visstick ook een aanrader! Trouwens, op onze receptenpagina hebben we veel verschillende visstick recepten verzameld. Ken jij het favoriete recept van kapitein Iglo al? Een extra voordeel is dat er voor dit recept weinig ingrediënten nodig zijn. Met extra prikkers met vlaggetjes op de broodjes geeft dit een feestelijke uitstraling.

Blijven alle vriendjes of vriendinnetjes voor het avondeten? Dan is het recept voor fish & chips een leuke optie. Met de verschillende soorten vis van Iglo is het mogelijk om diverse variaties van dit traditionele gerecht op tafel te zetten. Ga bijvoorbeeld voor zoete aardappelfriet met een heerlijke Hollands lekkerbekje of kibbeling! 

Samen koken op kinderfeestjes

Staat de jarige graag zelf in de keuken? Dan is samen koken met alle vriendjes en vriendinnetjes ook een leuke activiteit voor het kinderfeestje. Laat de kinderen bijvoorbeeld een eetbaar kasteel van vissticks bouwen. Dit leuke recept zorgt ervoor dat ze hun creativiteit kwijt kunnen en stiekem kunnen spelen met het eten. Extra leuk, dat mag normaal natuurlijk niet.

Liever andere inspiratie? Neem ook een kijkje bij de verschillende recept categorieën op onze website. Hier vind je nog veel meer originele recepten. Veel plezier op het kinderfeestje!