Zijn vissticks gezond?

Irene Mulder, 7-4-2023
Vissticks zijn door hun gemakkelijke bereiding en lekkere smaak geliefd bij veel volwassenen en kinderen. Bovendien maak je met vissticks makkelijk een gezonde maaltijd. Op deze pagina lees je meer over waarom onze vissticks voedzaam zijn.

Zijn vissticks gezond?

Vissticks zijn een bron van eiwitten en Omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren zijn essentiĆ«le vetzuren die niet door ons lichaam worden geproduceerd en die nodig zijn voor een goede gezondheid. Omega 3 is goed voor je hart. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg Omega 3. Goed nieuws, want 1 portie van 5 omega 3 vissticks bevat ruim 324 mg Omega 3!

Daarnaast zijn vissticks een goede bron van selenium en vitamine B12. Selenium ondersteunt een normale schildklierwerking en zorgt mede voor een goede weerstand. Vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten zoals vis, en heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel. 

Verder bestaan onze vissticks uit 100% Alaska koolvisfilet en hebben ze een lekkere knapperige smaak door de krokante korst die is gemaakt van broodkruimels. Onze vissticks bevatten geen kunstmatige smaak- of kleurstoffen en hebben Nutriscore B. Volgens het Voedingscentrum is een product met Nutriscore A of B de betere keuze en wijzen deze scores op een goede voedingswaarde. 

 

Vissticks oven gezond

Vissticks kun je op verschillende manieren bereiden. Je kunt ze klaar maken in de oven, pan, airfryer of frituurpan. Voor het beste resultaat raden wij de oven- of airfryer bereiding aan. Wanneer je onze vissticks bereid in de oven worden er geen extra calorieën en vetten toegevoegd. Om vissticks te bereiden in de oven verwarm je de oven voor op 220°C. Plaats de vissticks op een hete bakplaat met bakpapier en laat ze 15 minuten bakken. Draai ze na 10 minuten om zodat de vissticks aan beide kanten een mooie krokante laag krijgen. Lees hier meer over de bereiding van vissticks in de airfryer

Gezonde vissticks

Geniet van vissticks als onderdeel van een gevarieerd en evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl. Om een goede balans te houden adviseren wij je om je aan de aanbevolen portiegrootte te houden. Voor het beste resultaat gebruik je de oven of airfryer en combineer je onze vissticks met groenten. Geen inspiratie? Bekijk dan onze visstick recepten. Maak bijvoorbeeld eens vissticks met spinazie en aardappelpuree of maak een broodje visstick.