Zijn vissticks gezond?

Beoordeeld door Irene Mulder, Product Expert, 7-4-2023
Vissticks zijn door hun gemakkelijke bereiding en lekkere smaak geliefd bij veel volwassenen en kinderen. Je kan van vissticks genieten als onderdeel van verschillende gezonde en gebalanceerde maaltijden. Lees verder om meer te leren over de voedingsvoordelen van vissticks.

Zijn vissticks gezond?

Vis voorziet ons van een verschillende aan voedingsstoffen die essentieel zijn om ons gezond te houden. Daarom adviseert het Voedingscentrum om minimaal één portie per week te consumeren.

Onze vissticks bestaan uit 100% Alaska koolvisfilet en zijn een bron van eiwitten en omega-3 vetzuren. Eiwitten zijn noodzakelijk voor de groei en het herstel van onze spieren en botten. Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetzuren die niet door ons lichaam worden geproduceerd en die nodig zijn voor een goede gezondheid en een gezond hart. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg omega-3. Goed nieuws, want 1 portie van 5 omega-3 vissticks bevat ruim 324 mg omega-3!

Daarnaast zijn vissticks een goede bron van selenium en vitamine B12. Selenium ondersteunt de normale schildklierfunctie en het onderhoud van haar en nagels. Vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten zoals vis, en helpt de normale psychologische functie te ondersteunen, of beter gezegd de prestaties van de hersenen en het zenuwstelsel. Vitamine B12 speelt ook een rol in de normale werking van het immuunsysteem en helpt ons ziekten en infecties te bestrijden.

Onze vissticks bevatten geen kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Onze traditionele vissticks hebben een Nutriscore B, en onze omega-3 verrijkte vissticks hebben een Nutriscore A. Volgens het Voedingscentrum is een product met Nutriscore A of B de betere keuze, omdat deze scores wijzen op een gunstiger voedingsprofiel. 

Het bereiden van vissticks

Vissticks kun je op verschillende manieren bereiden. Je kunt ze klaar maken in de oven, pan, airfryer of frituurpan. Voor het beste resultaat raden wij de oven- of airfryer bereiding aan. Wanneer je onze vissticks bereid in de oven of airfryer worden er geen extra calorieën en vetten toegevoegd. Om vissticks te bereiden in de oven verwarm je de oven voor op 220°C, inclusief bakplaat. Plaats daarna de vissticks op de hete bakplaat met bakpapier en laat ze 15 minuten bakken. Draai ze na 10 minuten om zodat de vissticks aan beide kanten een mooie krokante laag krijgen. Het is het beste om altijd de kookinstructies op de verpakking te lezen en aan te houden. Lees hier meer over de bereiding van vissticks in de airfryer.

Vissticks in gezonde maaltijden

Geniet van vissticks als onderdeel van een gevarieerd en evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl. Voor volwassenen adviseren wij om de aanbevolen portiegrootte op de verpakking aan te houden. Voor jongere kinderen en een kleinere eetlust wordt een kleinere portiegrootte aanbevolen. Voor het beste resultaat gebruik je de oven of airfryer en combineer je onze vissticks met groenten voor een kleurrijk bord. Geen inspiratie? Bekijk dan onze visstick recepten. Maak bijvoorbeeld eens vissticks met gegratineerde mosterdpuree en gestoomde doperwtjes of maak taco’s met vissticks.