Visstick maaltijden voor het hele gezin

Geen tijd of zin om op zoek te gaan naar iets nieuws om te eten vanavond? Iglo geeft je inspiratie bij het vinden van lekkere en gezonde visstickmaaltijd. 

Makkelijke en voedzame maaltijden voor het hele gezin

Gezond eten is om meerdere redenen ontzettend belangrijk, maar voor een gezin met kinderen soms een hele uitdaging. Het is goed om kinderen vroeg in aanraking te laten komen met diverse soorten groente, fruit en vis voor een gebalanceerd voedingspatroon.

Tijdens het koken voor het hele gezin is de voorbereiding doorslaggevend in je planning. Niet iedereen heeft tijd om urenlang in de keuken te staan, dus idealiter haal je ingrediënten in huis waarmee je snel en makkelijk verschillende maaltijden kunt maken. Vissticks zijn hier uitstekend voor: kinderen zijn er dol op en je kunt makkelijk variëren. Met onze visstick recepten helpen we je graag op weg. Lees hier onze tips voor koken met kinderen

Visstickrecepten voor het hele gezin

Het visstickassortiment van Iglo biedt veel mogelijkheden als het aankomt op lekker en voedzaam eten. Diepvries vis is even voedzaam als verse vis: onze vissticks met Omega 3 zijn hier een goed voorbeeld van. Met vis in de vriezer heb je dus altijd de basis voor een voedzame maaltijd in huis, zeker wanneer je het druk hebt en niet zoveel tijd hebt om te koken. Wij hebben een paar receptideeën voor je geselecteerd:

Een Mexicaanse twist aan je vissticks: taco’s met vissticks kun je net zo traditioneel maken als je wilt. Met een zachte wrap houd je meer de Mexicaanse cuisine aan, met harde tacoschelpen eet je taco’s op de Amerikaanse Tex Mex manier. Iedereen kan zelf z’n taco naar smaak samenstellen: sla, kaas, salsasaus… taco’s met vissticks zijn leuk voor kinderen (en volwassenen) om zelf te maken.

Met broodjes vissticks kun je eindeloos variëren: een makkelijke en snelle maaltijd voor het hele gezin. Kijk hier voor nog meer leuke tips om kinderen vis te leren eten

Een kasteel van vissticks is een gegarandeerd succes tijdens een (kinder)feestje. De vissticks zijn de muren van de burcht die de spinazie bij elkaar houden op een fundering van aardappelpuree. Prik een paar vlaggetjes op de torens om het helemaal af te maken. Aanvallen maar!

Waarom zijn gezinsmaaltijden belangrijk?

We zijn ons bewust van het belang van voedzame en gebalanceerde maaltijden. Daarom doen we ons uiterste best om te blijven innoveren als het aankomt op gezond eten. Samen eten is gezellig en voor veel gezinnen een moment van samen genieten. We dragen daar graag aan bij.

In drukke tijden waar we nog wel eens afgeleid raken door onze telefoon of tablet, is het meer dan ooit belangrijk om tijd te maken voor elkaar. De avondmaaltijd is daar waarschijnlijk een van de beste momenten voor. De kwaliteit van het avondeten is net zo belangrijk als het samenzijn: op deze momenten met elkaar na een lange, drukke dag eten, is de ideale manier om als gezin gezamenlijk tijd door te brengen. Kinderen leren hierdoor routine en stabiliteit kennen. Laat de smartphone van tafel en zet de TV uit: de focus ligt op elkaar.