Leer kinderen vis eten

Het is belangrijk om kinderen vanaf jonge leeftijd vis te leren eten, omdat vis voedzaam is. Wij van iglo geven je tips om je kinderen te laten genieten van vis.

Waarom is vis zo goed voor kinderen?

Vis is zeer voedzaam, daarom raadt het Voedingscentrum aan om ten minste eenmaal per week vis te eten. Ten eerste is vis een rijke bron aan eiwitten. Gemiddeld bevat een portie vis circa 19,5g eiwit per 100g, afhankelijk van de vissoort. Eiwit speelt een rol in de groei, het onderhoud en de reparatie van het lichaam. Vooral voor kinderen zijn eiwitten nodig voor de normale groei en ontwikkeling van hun botten.

Sommige vissoorten zijn een goede bron van Omega 3. Vette vis, zoals zalm en makreel, en witvis, zoals koolvis en schelvis, bevatten deze speciale vetzuren. Omega 3-vetzuren zijn essentieel, wat betekent dat we deze in ons voedingspatroon moeten opnemen, omdat ons lichaam deze niet zelf kan aanmaken. Omega 3-vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten en zijn belangrijk voor de normale groei en ontwikkelig voor kinderen.

Andere belangrijke voedingsstoffen die te vinden zijn in vis: seleen, jodium en vitamine D. Jodium is belangrijk voor de groei van kinderen. Vitamine D is nodig voor de normale groei en ontwikkeling van de botten van kinderen en ondersteunt het functioneren van het immuunsysteem. Een tekort aan vitamine D komt steeds vaker voor en daarom is het goed om je kinderen vis te leren eten.

Onze Omega 3 vissticks

Onze lekkere en voedzame Iglo Omega 3 Vissticks en lekkerbekjes zijn voor kinderen een makkelijke manier om vis te leren eten.

Deze vissticks zijn niet alleen rijk aan eiwitten en een rijke bron aan Omega 3-vetzuren, maar zijn ook een goede bron van andere voedingsstoffen, zoals jodium, seleen en vitamine B12. Vol goeds voor de groei van je kinderen!

Ze zijn ook gemaakt van eenvoudige ingrediënten: een gezonde kern van heerlijke 100% visfilet, omhuld door knapperige broodkruimels, bereid met raapzaadolie- welke weinig verzadigde vetten bevat. Kinderen zouden de smaak van vis te sterk kunnen vinden, maar met onze Omega 3 Vissticks krijgen ze de goede Omega 3-vetzuren toch binnen!

Maaltijdinspiratie

Nu we weten waarom vis belangrijk is voor kinderen, kun je hier inspiratie vinden om kinderen vis te leren eten...

  • Kinderen houden ervan om hun eigen maaltijden te maken, dus waarom geen vistaco familieavond? Dek de tafel met wat vissticks sla, tomaat, kaas en misschien zelfs wat salsasaus of guacamole (als je kind dit lekker vindt). Laat iedereen z’n eigen heerlijke taco samenstellen en aanvallen maar! Bekijk hier meer visstick maaltijden voor het hele gezin
  • Wist je dat je ook hele leuke visstick kastelen en andere bouwwerken kunt maken met de visticks? Leuk om samen te doen op een kinderfeestje van je zoon of dochter. Lees nog meer tips voor eten op een kinderfeestje.
  • Vispasta’s zijn een smakelijke manier om vis te proberen. Ze zijn geweldig, omdat ze niet te ‘vissig’ zijn (afhankelijk van welke vissoort je kiest!), en zorgen voor een gebalanceerde maaltijd. Probeer ook eens om de favoriete groenten van de kinderen in de pasta te doen- onze spinazie kan hiervoor een goede keus zijn.
  • Maak van Vis Vrijdag het hoogtepunt van de week! Probeer iedere week een nieuw gerecht, of blijf bij jullie familiefavoriet. Laat je kinderen ook meehelpen met het samenstellen van het menu- laat ze hun favoriete groenten uitkiezen of laat ze een menukaart of mooie placemat maken. Lees hier meer tips voor koken met kinderen.