Is kibbeling gezond?

Gecontroleerd door Maria Parisi, geregistreerd voedingsdeskundige op 17-10-2023

Kibbeling is een populaire Nederlandse snack. Veel mensen kennen hem misschien van het strand maar gelukkig kun je het ook heel gemakkelijk zelf bereiden. Met onze kibbeling geniet je thuis van deze snack! Op deze pagina lees je meer over de voedingswaarde van kibbeling.

Is kibbeling gezond?

Of kibbeling gezond is hangt af van verschillende factoren. Hieronder vallen bijvoorbeeld de bereidingswijze en portiegrootte en de frequentie van consumptie. Kibbeling kan een bijdrage leveren aan de dagelijkse eiwitinname, vooral wanneer het wordt geconsumeerd als onderdeel van een maaltijd die andere eiwitrijke voedingsmiddelen bevat.

 

 

Kibbeling gezond

Als je van kibbeling geniet, eet het dan met mate en combineer het met gezonde bijgerechten om een evenwichtige maaltijd te creƫren. Om een goede balans te houden adviseren wij je om je aan de aanbevolen portiegrootte te houden. Voor het beste resultaat gebruik je de oven of airfryer, voor deze bereiding is er ook geen extra olie benodigd om de kibbeling te bereiden. Inspiratie nodig? Bekijk dan eens onze visrecepten. Hier vind je bijvoorbeeld een recept voor wraps met kibbeling of kibbeling met aardappelsalade