Het verschil tussen diepvries vis en verse vis

Vis zit vol met goede voedingsstoffen en daarom zijn we er bij iglo zo dol op. De vele verschillende soorten vis kun je zowel vers als diepgevroren kopen. Lees verder om te ontdekken wat het verschil is tussen verse vis en diepvries vis en hoe je vis onderdeel maakt van je weekmenu om zo een gezond voedingspatroon te krijgen. 

Het gemak van diepgevroren vis

Of je vis in de pan bakt of in de oven verwarmt, het gemak van koken met diepvries vis valt niet te ontkennen. En omdat we weten hoe belangrijk het is om genoeg tijd met je familie door te brengen, zorgen wij er met onze diepvries vis voor dat koken een stukje gemakkelijker is. 

Minder voedselverspilling

Wanneer het aankomt op de discussie verse vis vs.diepvries vis is er veel in het voordeel van diepvries vis. Al is het alleen al omdat het voedselverspilling doet afnemen. Een van de beste manieren om minder voedsel te verspillen, is vaker met diepvries producten te koken. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat wanneer je dit doet voedselverspilling 47% minder is dan bij soortgelijke verse of gekoelde maaltijden. 

Diepvriezen behoudt voedingswaarde

Vis, vlees en groenten kunnen allemaal hun voedingswaarde behouden dankzij de quick-freezing method ontwikkeld door Clarence Birdseye. Meneer Birdseye was de grondlegger van het Engelse bedrijf Birdseye (zoals iglo bekend staat in Groot-Brittanië). De quick-freezing method betekent dat veel vis al op de boot diepgevroren wordt direct nadat de vis gevangen werd. 

Het hele jaar door de smaken van de vier seizoenen

Door het diepvriezen van vis kan je het hele jaar door van je favoriete vissoort genieten. Dat betekent dat de gepaneerde vis zoals lekkerbekjes en visticks het hele jaar door gegeten kan worden als onderdeel van een gebalanceerd voedingspatroon.

Onze duurzaamheidsnormen

Bij iglo hechten we veel waarde aan de herkomst en vangst van onze diepvries vis. Wij verkopen namelijk verantwoorde vis die voldoet aan de MSC- en ASC-standaarden. Het eten van onze diepvries vis een geweldige manier om voedselbronnen in balans te houden terwijl het hele gezin profiteert van voedzame en heerlijke maaltijden.

Neem ook eens een kijkje bij al onze visrecepten om alvast wat ideeën op te doen voor het avondeten. Van kabeljauw uit de oven met mediterraanse groente tot Zalm ovenschotel met Spinazie Boursin. Onze recepten zijn zelfs voor de lastigste eters geschikt. Lees hier ook meer over waarom het belangrijk is om vis te eten.

Wanneer het aankomt op diepvries vis versus verse vis is het belangrijkste te onthouden dat je, vanwege je gezondheid, meer vis dient te eten onafhankelijk van of het vers is of uit de diepvries komt. Echter, diepvries vis is ten minste net zo goed als verse vis en zorgt voor minder voedselverspilling. Ook maakt het je leven een stuk makkelijker, zodat je meer tijd hebt voor andere belangrijke dingen.
Het is ons doel om verantwoord voedsel te bieden dat smakelijk en voedzaam is. Meer vis eten is dankzij Iglo nog gemakkelijker!