Spinazie wokken en roerbakken

Hieronder geven we je een stapsgewijze beschrijving van hoe je het beste je spinazie kunt wokken en vertellen we waar je rekening mee moet houden tijdens het spinazie roerbakken. Verder geven we je een aantal tips voor lekkere spinazie wok recepten mee.

Spinazie wokken en roerbakken

Er zijn verschillende manieren om spinazie gaar te maken. Je kunt spinazie koken maar je kunt er ook voor kiezen om je spinazie te wokken. Spinazie wokken, ook wel spinazie roerbakken genoemd, is een leuke en gemakkelijke manier om je spinazie gerecht snel op tafel te hebben staan. Door de snelle verhitting wordt de spinazie tijdens het wokken in korte tijd gaar en wordt vitamine verlies beperkt. Bovendien blijft de smaak van de spinazie optimaal door de snelle verhitting. 

Verse bladspinazie wokken

Welke soort spinazie kun je het beste gebruiken als je spinazie gaat wokken? Het wokken van spinazie wordt meestal gedaan met verse bladspinazie. Wist je dat wij naast gehakte spinazie ook verse bladspinazie verkopen? Onze bladspinazie is diepgevroren en is verdeeld in handige deelblokjes. Hiermee kun je gemakkelijk wokken. 

Hoe spinazie wokken?

Hieronder hebben we stap-voor-stap uitgelegd hoe je het beste je verse spinazie, en vriesverse bladspinazie van Iglo kunt wokken. Zo maak jij zelf je eigen roerbak spinazie gerecht in een handomdraai.

Verse spinazie wokken

  1. Was eerst de spinazie af voordat je de spinazie gaat wokken. Verwijder ook de harde stelen van de spinazieblaadjes.
  2. Per persoon kun je uitgaan van 200 tot 300 gram spinazie. Dit lijkt misschien veel in de pan maar hou er rekening mee dat de spinazie door de hitte zal slinken.
  3. Plaats de wokpan op de warmtebron en doe er een beetje olie bij.
  4. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe aan de wokpan. Blijf roeren tijdens het toevoegen van de spinazie.
  5. Na ongeveer 4 minuten is de spinazie gaar.

Vriesverse bladspinazie wokken

  1. Voeg de blokjes vriesverse spinazie toe aan de wokpan.
  2. Blijf roeren tot alle spinazie ontdooit is, dit zal na 4-8 minuten zijn. Zo gepiept dus en net zo lekker!

 

Aandachtspunten bij het spinazie wokken

Bij het spinazie wokken is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Wees je ervan bewust dat de wok erg heet kan worden. Wanneer de wok begint op te warmen maakt hij een sissend geluid. Dit is hetzelfde geluid dat je hoort als je spinazie kookt. Wanneer de wok een knetterend geluid begint te maken is hij warm genoeg om te starten met het spinazie wokken. 

Spinazie wokken recepten
Met gewokte spinazie kun je verschillende gerechten maken. Wanneer je weinig tijd hebt maar toch zin hebt in een voedzame maaltijd maak dan eens een spinazie fritatta. Je kunt aan je gewokte spinazie gerecht ook verschillende ingrediƫnten toevoegen om de spinazie wat meer op smaak te brengen. Kies er bijvoorbeeld voor om de spinazie te wokken met champignons of om je spinazie te roerbakken met spekjes. Succes gegarandeerd! Kijk ook eens verder tussen onze diepvries spinazie recepten voor meer inspiratie.