Past diepvries spinazie in een koolhydraatarm dieet?

Beoordeeld door Irene Mulder, Product Expert, 20-6-2023


Het is algemeen bekend dat het van belang is om op dagelijkse basis voldoende groenten te eten. Groenten zijn immers een bron van vitaminen en mineralen. Het is minder bekend dat de hoeveelheid koolhydraten in groenten kan variƫren. Als je een koolhydraatarm dieet volgt is het goed om hiervan op de hoogte te zijn. Een koolhydraatarm dieet is een dieet waarmee je relatief veel energie uit eiwitten en vet haalt, en weinig energie uit koolhydraten. Vormen van koolhydraten in onze voeding zijn suikers, zetmeel en vezels. Koolhydraten zitten bijvoorbeeld in brood, aardappels, peulvruchten, groente en fruit, maar ook in frisdrank, koek en snoep.Hier vertellen we je hoeveel koolhydraten er precies in spinazie zitten en of spinazie in een koolhydraatarm dieet past.


Hoeveel koolhydraten bevat diepvries spinazie?

Diepvriesspinazie bevat weinig koolhydraten. Honderd gram Iglo diepvriesspinazie (de 100% spinazie varianten) bevat minder dan 1 gram aan koolhydraten. Dit maakt diepvriesspinazie een goede keuze voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Bij een koolhydraatarm dieet eet je minder koolhydraten dan aanbevolen of eet je helemaal geen koolhydraten.

Spinazie in een koolhydraatarm dieet

Alle verschillende diepvriesspinazies van Iglo passen goed in een koolhydraatarm dieet (uitgaande van ca. 50-130 gram koolhydraten per dag). De meest koolhydraatarme spinazie variant is de Spinazie fijn gehakt. De diepvriesspinazie varianten met saus, zoals de spinazie a la crème 500 gram en spinazie a la crème 750 gram, zijn iets hoger in koolhydraten maar passen met max. 4g koolhydraten per 100 gram nog steeds goed in een koolhydraatarm dieet. Niet alleen passen onze spinazies goed in een koolhydraatarm dieet, ze passen ook in een gezonde levensstijl. Spinazie is namelijk een voedzame bron van vezels en eiwitten. Lees hier meer informatie over waarom groente eten zo goed voor je is en hoeveel groente je per dag moet eten
 

Koolhydraatarme recepten met spinazie

Op onze website vind je verschillende recepten met spinazie die passen binnen een koolhydraatarm dieet waarin je minder koolhydraten eet dan aanbevolen. Bekijk bijvoorbeeld eens onze gevulde tomaten met spinazie of kokos-spinazie soep! Ontdek hoe gemakkelijk en lekker het kan zijn.