Hoe lang moet spinazie koken?

Gecontroleerd door Maria Parisi, geregistreerd voedingsdeskundige op 7-6-2023

Hoe lang spinazie koken?

‘Hoe lang moet ik spinazie koken?’ is een vraag die we vaak voorbij zien komen. Daarom leggen wij je hier haarfijn uit wat de kooktijd is van deze lekkere groente. Hoelang spinazie moet koken is afhankelijk van een aantal factoren. De kooktijd van spinazie is als eerste afhankelijk van het type spinazie dat je gebruikt. Hieronder lichten we het verschil in kooktijd toe tussen verse spinazie uit de koeling en verse spinazie uit de diepvries. Hoe lang je spinazie moet koken is ook afhankelijk van de gewenste textuur die je wilt bereiken. Als je van knapperig houdt, verwarm gekoelde spinazie dan slechts kort voor 1 à 2 minuten. Bij een langere kooktijd zal de spinazie zachter worden.

 

Hoe lang moet koelverse spinazie koken?

Koelverse spinazie koken kost wat meer tijd dan het koken van spinazie uit de diepvries. Verse spinazie moet je namelijk eerst wassen en drogen. Vervolgens verwijder je de harde bladstengels en minder goede blaadjes. Daarna kook of roerbak je de koelverse spinazie in 5 tot 7 minuten gaar. Hoe langer je gekoelde spinazie kookt, hoe zachter hij wordt. Bekijk ook altijd de achterkant van de verpakking voor de bereidingstijd.

Hoe lang moet vriesverse spinazie koken?

Diepvries spinazie kun je het beste opwarmen in een steelpan op laag vuur of roerbakken. Meestal heeft diepvries spinazie 5 tot 10 minuten nodig om te ontdooien. Roer de verse diepvriesspinazie halverwege de bereidingstijd goed door en laat de spinazie 2 minuten rusten voordat je hem opdient. Bekijk ook altijd de achterkant van de verpakking de kooktijd van spinazie kan namelijk per product verschillend zijn. Het gemak zit het hem er ook in dat je deze spinazie altijd hebt liggen in je vriezer, en je geen kans op verpieterde spinazie hebt.