
Dit is één van de meest gestelde spinazievragen: mag je nu wel of niet twee keer spinazie opwarmen? Het antwoord is: ja, je kunt spinazie gerust opnieuw opwarmen – mits je de bereide spinazie direct na de eerste bereiding ervan koel bewaart.
Is spinazie opnieuw opwarmen ongezond?
Spinazie opwarmen
Er is verdeeldheid over de vragen of opnieuw diepvries spinazie opwarmen in de magnetron of opnieuw verse spinazie opwarmen in de magnetron schadelijk zouden kunnen zijn voor de gezondheid. De zorgen rondom het opwarmen van spinazie in de magnetron blijken echter ongegrond te zijn zolang je de juiste richtlijnen hiervoor blijft volgen. Het Voedingscentrum stelt dat het hierbij belangrijk is je eten niet langer dan 2 uur buiten de koelkast gestaan heeft en dat het niet langer dan 2 dagen in de koelkast bewaard is. Het Voedingscentrum raadt ook aan om spinazie en kliekjes in het algemeen, niet voor een tweede keer opnieuw op te warmen.
Spinazie opnieuw opwarmen in de magnetron
Verder raadt het Voedingscentrum aan om de spinazie met een deksel, bord of magnetronfolie af te dekken zodat het vocht in de spinazie blijft en hierdoor kan het ook makkelijker heet worden. Wanneer deze richtlijnen gevolgd worden is deze bereidingswijze niet slechter dan wanneer je spinazie opnieuw opwarmt in de pan. Aarzel dus zeker niet om je magnetron te gebruiken wanneer je spinazie (opnieuw) wilt opwarmen. Ook onze ping & klaar magnetronmaaltijden bereid je gemakkelijk en snel in de magnetron.