Kan diepvries spinazie ook in een smoothie gebruikt worden?


Jazeker, onze bladspinazie uit de vriezer is zeer geschikt om in smoothies te gebruiken. Een groene smoothie is super gezond en is een perfecte manier om gezond je dag te beginnen!


Altijd verse spinazie voor in je smoothie

Dankzij de handige deelblokjes is de spinazie van iglo goed te portioneren en hoef je niet alle spinazie in één keer op te maken, maar kun je het gewoon in je vriezer bewaren. Dit is zeker een voordeel van iglo spinazie tegenover verse spinazie, waarbij de spinazie na aankoop nog slechts enkele dagen houdbaar is. Hierdoor kun je voedselverspilling verminderen. 

Smoothie met iglo Bladspinazie

Om de bevroren iglo Bladspinazie te kunnen gebruiken moet deze echter wel eerst bereid worden zoals aangegeven op de verpakking. Spoel de spinazie daarna even kort af met koud water en de spinazie is klaar voor in je smoothie.

Bekijk alle spinazie recepten voor een lekkere en bovenal gezonde groene smoothie met bladspinazie, avocado en veel meer groente en fruit te bekijken. Door spinazie te verwerken in je ontbijt of lunch heb jij al een groot dele van je minimaal aanbevolen hoeveelheid groente binnen. Spinazie is niet alleen zeer voedzaam, maar ook koolhydrdaadarm en vezelrijk. Vaak wordt gedacht dat groenten uit het vriesvers schap minder goed zijn dan de groenten die ‘vers’ in een zak in de supermarkt liggen. Het tegendeel is vaak waar. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat de hoeveelheid vitamines en mineralen in diepvries groenten even groot of groter is dan in verse groenten. Lees hier meer over in de voordelen van Iglo Spinazie uit de diepvries