Wat is de aanbevolen portiegrootte spinazie per persoon?

Hoeveel spinazie per persoon


Het is belangrijk om voldoende groenten te eten. Het Voedingscentrum geeft volwassenen dan ook het advies om minimaal 250 gram groente per dag te eten. Iglo hanteert een gemiddelde portie diepvries spinazie voor een volwassene van ca. 150 gram per persoon. Kinderen hebben over het algemeen minder nodig. Een portie van ca. 100 gram zal voldoende voor hen zijn.

Door regelmatig een portie spinazie te eten en gedurende de dag ook andere soorten groenten te eten kom je gemakkelijk aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Een beetje spinazie door een omelet of bereidde bladspinazie door je groene spinazie smoothie kunnen ervoor zorgen dat je ook in de ochtend en tijdens de lunch meer groente eet.

Hoeveel gram spinazie per persoon

Het is belangrijk om voldoende groenten te eten. Het Voedingscentrum geeft volwassenen dan ook het advies om minimaal 250 gram gevarieerde groenten per dag te eten. Als je varieert tussen verschillende groentesoorten dan krijg je alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. Voor diepvries spinazie fijn gehakt hanteert Iglo voor een gemiddelde portie 250 gram per persoon. Van de spinazie a la crème wordt 150 gram per persoon aangeraden.

Door regelmatig een portie spinazie te eten en gedurende de dag ook andere soorten groenten te eten kom je gemakkelijk aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Een beetje spinazie door een omelet of bereidde spinazie door je groene spinazie smoothie kunnen ervoor zorgen dat je ook in de ochtend en tijdens de lunch meer groente eet. Zorg er dan wel voor dat je de spinazie eerst goed verhit.
 

Hoeveel spinazie voor 2 personen

Hoeveel spinazie voor 2 personen? Dat is heel simpel. Hou hiervoor de dubbele portie grootte van 1 persoon aan. Zoals we hierboven al vermeldden, hanteren we een gemiddelde portie grootte van 250 gram per persoon voor de spinazie fijn gehakt. Voor 2 personen kun je dus uitgaan van een portie grootte van 500 gram.