Zijn Roerbaksensatie en Ping & Klaar goed voor je?

Wat is er zo verantwoord aan het kiezen voor onze Roerbaksensatie en Ping & Klaar maaltijden?

Wij streven ernaar om al onze maaltijden zonder toegevoegde conserveringsmiddelen, kunstmatige smaak- of kleurstoffen te bereiden. Alle varianten van Roerbaksensatie zijn al zonder deze toevoegingen, slechts enkele recepten van de Ping & Klaar maaltijden nog niet. Onze chefs werken continu aan het verbeteren van onze recepten om ervoor te zorgen dat in 2018 ook deze recepten zonder toevoegingen gemaakt worden.

Wij hechten veel belang aan de selectie en bereiding van onze ingrediënten om jou de beste kwaliteit maaltijden te kunnen bieden. Onze maaltijden zijn enkel bereid met ingrediënten die je in je eigen keuken ook gebruikt. Lees hier hoe onze diepvriesmaaltijden worden bereid.  

Wanneer is een maaltijd goed voor je? Waar moet je op letten?

Onze iglo maaltijden zijn gebalanceerde maaltijden: ze bevatten groenten, zetmeelrijke koolhydraten en eiwitten. 

Om een gebalanceerde maaltijd te maken, moeten we minstens 1 goede bron van eiwit toevoegen. We moeten ervoor zorgen dat we genoeg eiwitten eten om gezond te blijven, omdat eiwitten nodig zijn voor de groei, het onderhoud en de reparatie van ons lichaam. De iglo maaltijden bevatten eiwitten door onder andere het vlees, de zalm, kip en erwten die hieraan zijn toegevoegd. Lees hier meer over erwteneiwitten en hier over plantaardige eiwitten.

Ook zetmeelrijke koolhydraten zijn onderdeel van een gebalanceerde maaltijd. Dit zijn aardappelen, pasta, rijst, brood en andere granen, zoals couscous. Het is belangrijk om deze koolhydraten in je voedingspatroon op te nemen, omdat ze een grote bron van energie zijn en een scala aan andere voedingsstoffen zoals vezels bieden. Iglo maaltijden bevatten koolhydraten door de pasta, rijst en aardappeltjes die hieraan zijn toegevoegd. Lees hier waarom vezelrijk eten goed voor je. 

Het Voedingscentrum adviseert om 250 gram groenten per dag te eten. Het is het beste om te variëren met verschillende soorten groenten, omdat deze verschillende typen en hoeveelheden vitaminen en mineralen bevatten. Op de achterkant van de verpakking kun je vinden hoeveel gram groenten er in onze Roerbaksensatie zit. Ook kun je dit op onze website vinden bij ieder recept. Om 250 gram te bereiken kan je tijdens het ontbijt, de lunch of als tussendoortje ook groenten eten. Bijvoorbeeld een groente-omelet bij de lunch of snacks zoals wortel, paprika of tomaat als tussendoortje. Lees hier waarom groente eten belangrijk voor je is.

Je hoeft de Roerbaksensatie en de Ping & Klaar maaltijden slechts enkele minuten op te warmen in de magnetron. Iglo bewijst dat een gezonde maaltijden ook gewoon uit de magnetron kan komen! De ideale studentenmaaltijd.

Wist je dat?

Wist je dat... Ping&Klaar maaltijden al in een kartonnen bordje zitten? Op deze manier heb je helemaal geen afwas! Oké, alleen je bestek nog.