Is een magnetronmaaltijd slecht voor je?

Is een magnetronmaaltijd slecht voor je?

Eten uit de magnetron is helemaal niet slecht voor je. 

Onderzoekers aan de Harvard universiteit hebben onderzocht waarom deze stelling een mythe is. Dat begint met een goed begrip van hoe de magnetron maaltijden nu eigenlijk precies verwarmt. De elektromagnetische straling die een magnetron uitzendt gaat op zoek naar watermoleculen in voeding. De microgolven zorgen ervoor dat deze moleculen gaan trillen. Dat gaat zo hard tekeer dat er wrijving ontstaat die warmte veroorzaakt.

Nu is het wel zo dat sommige voedingsstoffen, zoals vitamine C, langzaam afbreken wanneer ze worden blootgesteld aan hitte. Dat geldt zowel voor hitte van de magnetron, als voor hitte in een oven of de hitte van het fornuis. Maar omdat de opwarming in een magnetron veel sneller gaat dan bijvoorbeeld in een oven, is het wat vitamine C betreft dus eigenlijk gezonder om maaltijden in je magnetron op te warmen dan in een warmtebron die er een stuk langer over doet. Een ander voordeel van de magnetron, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het koken van groenten in een pan water, is dat vitaminen niet weg kunnen lekken in het kookwater.

Bereidingstijd iglo maaltijden

Alle iglo maaltijden zijn makkelijk en snel te bereiden. Je hoeft de Roerbaksensatie en de Ping & Klaar maaltijden slechts enkele minuten op te warmen in de magnetron. De maaltijden hoeven dus niet vooraf ontdooid te worden. Verder kan je deze maaltijden altijd thuis in je vriezer op voorraad hebben, door de lange houdbaarheid. Je hoeft dus nooit meer op het laatste moment naar de supermarkt om een maaltijd te kopen, langs de friettent te gaan, of een maaltijd laten bezorgen. Ideale dus als je snel een gezonde maaltijd wilt eten of als snelle studentenmaaltijd. Lees hier hoe onze diepvriesmaaltijden worden bereid

Wist je dat?

Wist je dat... 75% van de consumenten hun magnetron gebruikt om een kant-en-klare maaltijd op te warmen?