Zijn diepvriesmaaltijden gezond?

Beoordeeld door Irene Mulder, Product Expert, 19-4-2023

Zijn diepvriesmaaltijden gezond?

Om te bepalen of een maaltijd een gezonde keuze is, is het belangrijk om naar de ingrediënten samenstelling te kijken. Het is belangrijk om een diepvriesmaaltijd te kiezen met genoeg groente, vezels, hoogwaardige koolhydraten en magere eiwitbronnen. Het wordt aanbevolen om te kiezen voor maaltijden zonder grote hoeveelheden zout, suiker en verzadigde vetten, omdat een teveel aan deze voedingsstoffen op termijn een negatieve invloed op onze gezondheid kan hebben. Ook is het kiezen van de juiste portiegrootte van belang, namelijk niet te weinig en niet te veel. Bij Iglo vermelden wij daarom altijd de voedingswaarden per 100g en per portie, zo kun je een geïnformeerde keuze maken. 

Gezonde diepvriesmaaltijden

Of je nu een eigen maaltijd maakt, of een gekoelde of diepvriesmaaltijd koopt - de gezondheid van de maaltijd hangt af van de gebruikte ingrediënten, de nutrienten en de portiegrootte. Lees hier meer over de voordelen van diepvriesproducten.

Door naar de etiketten, voedingswaarden en Nutri-Scores op maaltijden in de supermarkt te kijken kun je een geïnformeerde keuze maken. Bij Iglo vinden wij dat de lekkere keuze ook de gezonde keuze zou moeten zijn. Daarom hebben de meeste van onze maaltijden Nutri-Score A en B en zijn wij hard aan het werk om het gehele portfolio van een groene Nutri-score te voorzien. Volgens het Voedingscentrum is een product met Nutriscore A of B de betere keuze, omdat deze scores wijzen op een gunstiger voedingsprofiel. 

Iglo diepvriesmaaltijden

Benieuwd naar onze diepvriesmaaltijden? We hebben meer dan 20 verschillende diepvriesmaaltijden. Deze zijn opgedeeld in drie categorieën: Roerbak Sensatie, Ping & Klaar en Stoom & Klaar. Deze zijn allemaal met zorg bereid. Onze VEGGIE Roerbak Sensatie maaltijden bevatten bovendien meer dan 250 gram groente. Een heerlijke manier om je groente-inname te verhogen. Lees hier meer over de bereiding van onze diepvriesmaaltijden.