Zijn diepvriesmaaltijden gezond?

Irene Mulder, 19-4-2023

Zijn diepvriesmaaltijden gezond?

Het zal je misschien verbazen, maar een diepvriesmaaltijd is waarschijnlijk gezonder dan je denkt. Om te bepalen of een maaltijd een gezonde keuze is, is het belangrijk om naar de ingrediënten samenstelling te kijken. Het is belangrijk om een diepvriesmaaltijd te kiezen met genoeg groente, vezels en magere eiwitbronnen, en met weinig zout, suiker, en verzadigde vetten. Ook is het kiezen van de juiste portiegrootte van belang, namelijk niet te weinig en niet te veel. Bij Iglo vermelden wij daarom altijd de voedingswaarden per 100g en per portie, zo kun je een geïnformeerde keuze maken. 

 

 

Gezonde diepvriesmaaltijden

 Of je nu een eigen maaltijd maakt, of een gekoelde of diepvriesmaaltijd koopt - de gezondheid van de maaltijd hangt af van de gebruikte ingrediënten. De groenten in diepvriesmaaltijden worden na het oogsten snel diepgevroren, waardoor de vitaminen en mineralen goed behouden kunnen worden. Dit is een voordeel vergeleken met gekoelde maaltijden, die doorgaans vitaminen en mineralen verliezen terwijl zij in de supermarktschappen liggen. Lees hier meer over de voordelen van diepvriesproducten.

Door naar de etiketten voedingswaarden en Nutri-Scores op maaltijden in de supermarkt te kijken kun je een geïnformeerde keuze maken. Bij Iglo vinden wij dat de lekkere keuze ook de gezonde keuze zou moeten zijn. Daarom hebben bijna al onze maaltijden Nutri-Score A en B en zijn wij hard bezig om ook de laatste twee producten die een Nutri-Score C hebben, nutritioneel te verbeteren. Volgens het Voedingscentrum is een product met Nutri-Score A of B de betere keuze en wijzen deze scores op een goede voedingswaarde.

Gezonde Iglo diepvriesmaaltijden

Benieuwd naar onze diepvriesmaaltijden? We hebben meer dan 20 verschillende diepvriesmaaltijden. Deze zijn opgedeeld in twee categorie├źn: Roerbak Sensatie en Ping & Klaar. Deze zijn allemaal met zorg bereid. Onze VEGGIE Roerbak Sensatie maaltijden bevatten bovendien meer dan 250 gram groente. Hiermee heb je dus gelijk de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente binnen. Lees hier meer over de bereiding van onze diepvriesmaaltijden.