Atlantische kabeljauw

Atlantische kabeljauw

Gadus morhua

Kenmerken

Atlantische kabeljauw is familie van Alaska koolvis en schelvis, beter bekend als de familie kabeljauwen (Latijnse naam: Gadidae). Ze hebben een langwerpig lijf, een lange kop, een uitstekende bovenkaak en een opvallende kindraad. Atlantische kabeljauw kan tot 2 meter lang worden en maximaal 25 jaar oud, maar ze worden vaak gevangen op een jongere leeftijd.


Voeding

Ze voeden zich met bodemdieren, zoals wormen, weekdieren, schaaldieren en kleine visjes. De Atlantische kabeljauw leeft meestal dichtbij de zeebodem in verschillende leefgebieden, maar kunnen ook in open water gevonden worden.

Waarom Atlantische kabeljauw?

Atlantische kabeljauw heeft een laag vetgehalte, is heel gezond door het hoge jodiumgehalte en is rijk aan Omega-3-vetzuren.

Bereidingswijze

Het witte sappige vlees van de Atlantische kabeljauw kun je perfect gebruiken in diverse gerechten. Je kunt het bakken in de pan, stomen, of verpakt in folie in de oven bereiden met naar smaak toegevoegde kruiden en groenten.

Iglo producten

Iglo Kabeljauwfilets, Iglo Kabeljauwhaasjes en Iglo Kabeljauwsteaks bevatten Atlantische kabeljauw.

 

Meer informatie

Deze informatie is vrij algemeen en gericht op de biologische kenmerken van de vissoorten.

Kijk voor meer informatie over specifieke voedingswaarden van uw product op de verpakking. Klik op onderstaande link voor meer informatie over ons gehele assortiment.

Meer informatie

Waar komt uw vis vandaan:

Noordoostelijk deel Atlantische Oceaan

Noordelijke IJszee & Noorse Zee

Code: 27-01

Fishtracker Noorse Zee en Noorderlijke Ijszee

Hoe uw vis gevangen is:

Met trawlnetten, zegens, lijnen en haken, kieuwnetten en soortgelijke nettenOntdek meer over onze aanpak van de


ontwikkeling van duurzame visserij