Doel 3: 100% van onze voedingsproducten wordt verantwoord verkregen en bereid

Doel 3: 100% van onze voedingsproducten wordt verantwoord verkregen en bereid

Ontwikkeling van duurzame visgebieden: Onze normen voor aquacultuur

Wat is het probleem?

Aquacultuurproductie (vis en schelpdieren kweken) is een van de jongste en snelst groeiende vormen van voedselproductie op de planeet, die bijna de helft van de mondiale visproductie voor zijn rekening neemt. Het heeft het levensonderhoud van veel mensen in ontwikkelingslanden verbeterd, maar er bestaan zorgen over mogelijke milieu- en sociale gevolgen zoals beheersing van het afvalwater of druk op ecosystemen van mangroven voor de constructie van kweekvijvers.

De conversieverhoudingen vismeel tot vis en zeevruchten zijn in de laatste jaren aanzienlijk verbeterd, maar aquacultuur blijft zorg en aandacht verdienen om te garanderen dat het op een manier wordt gebruikt die verantwoord is voor het milieu.

Wat is onze benadering?

Wij geloven dat verantwoordelijke normen essentieel zijn om te laten zien dat het kweken van vis en zeevruchten een levensvatbare en duurzamer methode van voedselproductie kan zijn.

Wij aanvaarden externe certificatieprogramma’s, en hebben een leidende rol gespeeld bij de ontwikkeling van twee mondiale normen, die essentieel zijn voor het duurzamer worden van de aquacultuur.

Iglo houdt zich aan een eigen Praktijkcode voor gekweekte vis en garnalen waarvoor alle bronnen onafhankelijk moeten worden geverifieerd ten opzichte van een van de volgende normen: Global Aquaculture Alliance (GAA) Best Aquaculture Practice of GlobalGAP kwekerij of de Aquaculture Stewardship Council (ASC). Iglo was nauw betrokken bij de oprichting van deze laatste.

Wij besteden bovendien aandacht aan de origine van en soorten vismeel en visolie die in het aquacultuur-voer gebruikt worden en hebben tevens geholpen bij het vormgeven van het IFFO Global Standard and Certification Programme for the Supply of Fishmeal and Fish Oil dat door de International Fish Meal and Fish Oil Organisatie wordt uitgevoerd.