Vis saus: welke saus bij welke vis?

Vis saus: welke saus bij welke vis?

Wat maakt een visgerecht nog lekkerder? De juiste saus! Bij Iglo weten we maar al te goed welke vissauzen het beste bij welke vissen passen. Lees daarom snel verder en ontdek welke vis saus jouw favoriete Iglo vis nóg lekkerder maakt.

Kibbeling saus

De traditionele saus die je bij de viskraam naast je kibbeling of lekkerbekje geserveerd krijgt, is remouladesaus. Nu kun je thuis net zo van gepaneerde vis genieten als wanneer je deze saus bij de viskraam om de hoek zou krijgen. Men haalt ravigote en remoulade vaak door elkaar, maar deze sauzen zijn niet hetzelfde. Ravigote is een vinaigrette op basis van olie en azijn en remouladesaus is op basis van mayonaise. Gepaneerde vis combineert dan ook het beste met remouladesaus.

Lekkerbekjes en Kibbeling saus recepten

Bekijk hier het recept voor remouladesaus die je kunt serveren als kibbeling of lekkerbekje saus. Wil je kibbeling thuis maken? De kibbeling en lekkerbekjes van Iglo zijn makkelijk te bereiden in de oven, airfryer of friteuse. Heerlijk bij het avondeten of als snack tussendoor. Je kunt kibbeling alleen met remouladesaus eten, maar het is ook heerlijk in combinatie met een pita broodje. Kibbeling smaakt ook heerlijk in een wrap of op een broodje. Of probeer bijvoorbeeld eens een lekkerbekje in een taco.

Saus bij zalm

Bij gebakken zalm kan je verschillende soorten saus serveren. Wat dacht je van een romige citroensaus of de bekende hollandaisesaus? Maar onze favoriet is toch wel de dille roomsaus. Als je zalm serveert met onze iconische Spinazie à la Crème, is een aparte saus eigenlijk overbodig. Met wat aardappeltjes of pasta heb je in een handomdraai een gezonde en lekkere maaltijd op tafel.

Zalm saus recepten

Bekijk hier het recept voor dille roomsaus voor bij de zalm. Zalm kun je met veel verschillende sauzen combineren en je kunt het ook in veel verschillende recepten verwerken. Bekijk hier alle onze zalm recepten. Probeer bijvoorbeeld eens de zalm met mosterd-spinaziesaus. Heb je geen zin om zelf te koken? Kies dan eens voor onze Roerbak Sensaties met zalm: tagliatelle zalm met spinazie of pasta met zalm, broccoli & Boursin®.

Welke saus is het lekkerst bij vissticks?

Op ons geliefde broodje visstick variëren wij graag met saus. Van de hiervoor genoemde remouladesaus op het originele broodje tot een pittige wasabi mayonaise of een limoensaus bij een visstick wrap. Maar het lekkerste vinden we vissticks in combinatie met tartaar saus. Deze saus is ook nog eens heel makkelijk zelf te maken.

Visstick saus recepten

Bekijk hier het recept voor tartaar saus die je kunt serveren als visstick saus. Met de vis in het krokante jasje kun zijn veel variaties mogelijk. Voeg de vissticks ook eens toe aan je Poké bowl of taco recept. Maar ook in combinatie met wat aardappeltjes en groente naar keuze heb je een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel. Vissticks zijn nog altijd een van de favorieten van kinderen en een lekkere manier om kennis te maken met vis. Met onze visstick recepten voor het hele gezin helpen we je graag op weg hoe je hiermee kunt variëren.

Saus bij visburgers

Visburgers zijn met veel verschillende sauzen te combineren. Een klassieke combinatie met vis is remouladesaus. Maar ook mayonaise, ketchup of mosterd zijn bij veel mensen favoriet. De visburger met truffelmayonaise vinden wij een echte aanrader. Hou je van wat meer pittig eten? Dan kan je ook de visburger ook met sriracha saus combineren. Maar wees hier voorzichtig mee want deze saus is zeer pittig.

Visburger recepten

Iedereen een visburger naar eigen smaak samenstellen. Je kunt dus eindeloos variëren met je visburger. Zo kan je bijvoorbeeld een visburger combineren met Franse brie óf zelf een Japanse sushiburger maken. Nog meer inspiratie nodig voor een recept? Stel hier je eigen visburger samen.