Nutri-Score

Nutri-Score

Nutri-Score ontwikkeling 

Het Nutri-Score label is ontwikkeld door onafhankelijke wetenschappers. Dit maakt het voedselkeuzelogo een objectief systeem. In Frankrijk, België en Spanje is het label al ingevoerd. Consumenten geven aan het label duidelijk en simpel te vinden. Uit onderzoek blijkt dat er een bewustere keuze wordt gemaakt na de invoering van de Nutri-Score. Nutri-Score is ook volgens de Consumentenbond, Centraal Bureau voor de Levensmiddelenindustrie (CBL), Foodwatch en andere deskundigen het meest gebalanceerde en transparante voedselkeuzelogo.

De Nutri-Score is een aanvulling op de voedingswaardetabel welke op de achterzijde van de verpakking staat. In de voedingswaarde tabel is de volgende informatie af te lezen: calorieën, vetgehalte en het gehalte verzadigde vetzuren, koolhydraten, suikers, eiwitten, zout en andere geselecteerde voedingsstoffen. Omdat het lastig kan zijn om deze te tabel te interpreteren, maakt het Nutri-Score voedselkeuzelogo het voor jou makkelijker om de informatie op de verpakking te begrijpen. 

Nutri-Score bij Iglo


Wij zullen vanaf dit najaar beginnen met aangeven op onze verpakkingen hoe Iglo producten scoren volgens het Nutri-Score systeem. Van de Iglo producten die in Nederland verkrijgbaar zijn, zoals Spinazie à la crème, Vissticks, Lekkerbekjes, Roerbaksensatie en Ping & Klaar, komen de meeste producten in aanmerking voor een groen gekleurde A of B score. Iglo werkt er altijd hard aan om onze producten constant te verbeteren en ze voor de consumenten zo smaakvol en voedzaam mogelijk te maken. 

Het is de missie van Iglo om met onze vriesverse groenten, vis en maaltijden consumenten te helpen om een verantwoorde, heerlijke & makkelijke maaltijdkeuze te maken, elke dag weer!
Waarom kiest Iglo voor Nutri-Score?

  • Omdat we jou willen helpen bij het maken van de juiste keuze voor een verantwoord en evenwichtig dieet. Het Nutri-Score voedselkeuzelogo helpt mensen een gezondere keuze te maken doordat je in één oogopslag ziet hoe een product scoort.
  • Omdat wij houden van transparantie.
  • Omdat je met het Nutri-Score voedselkeuzelogo producten makkelijk kunt vergelijken. De berekening van de Nutri-Score wordt op basis van 100 gram onbereid product gemaakt. Dit maakt het vergelijken van producten ook voor jou heel makkelijk.